Victor Nilsson Lindelöf gjorde i kväll säsongsdebut i United.
Då föll United med 1-0 mot Bayern - men svensken fick högst betyg.

Sveriges landslagsback Victor Nilsson Lindelöf, 24, anslöt nyligen till Manchester Uniteds försäsongsläger från semester efter VM i Ryssland. I kväll kom han till spel från start i sin första träningsmatch för säsongen mot Bayern München i Tyskland.

Lindelöf bildade mittlås med Eric Bailly i backlinjen, samtidigt som flera stjärnor i laget kom till spel från start - David De Gea, Fred, Juan Mata, Alexis Sanchez och Marcus Rashford - och likaså i det tyska motståndet.

Efter en händelsefattig första halvlek med få fullkaratiga målchanser, så gav Javi Martinez i den 59:e minuten Bayern ledningen i matchen genom nickmål efter hörna. United-mittfältaren Ander Herrera tappade markeringen på spanjoren och fick se bollen gå i mål.

Bayern var även i slutet av matchen nära att utöka till 2-0, då nyförvärvet Leon Goretzka hade ett par målchanser, sista från nära håll efter inspel, men missade bollen den gången. Bayern höll därmed undan och besegrade United med 1-0 på Allianz Arena.

Lindelöf spelade i totalt 78 minuter före han blev ersatt av Alex Tuanzebe, som hoppade in från avbytarbänken och fick avsluta matchen. Efteråt, så blev han belönad för sin insats med högst betyg, ihop med Bailly, av alla spelare i laget med en sjua i betyg.

Manchester United premiärspelar på fredag mot Leicester i Premier League.

Bayern München: Neuer - Kimmich, Sule, Hummels, Alaba - Martinez, Thiago - Robben, Müller, Ribery - Gnabry.

Manchester United: De Gea - Darmian, Bailly, Nilsson Lindelöf, Shaw - Herrera, Pereira, Fred - Mata, Sanchez, Rashford.

Publicerad 2018-08-05 kl 22:12