Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lindelöf om Zlatans råd: "Sa inte exakt det - men han gillar att ge bra citat"

Premier League

Zlatan Ibrahimovic gav Nilsson Lindelöf råd när det gick tungt.
Nilsson Lindelöf minns inte samtalet riktigt likadant som sin landsman.
- Han gillar att leverera bra citat, eller hur? säger svensken i en intervju med Daily Mail.

Foto: Bildbyrån.

Victor Nilsson Lindelöf hade de stundtals lite kämpigt under sin första säsong i Manchester United. Nilsson Lindelöf fick ibland negativ kritik för sina insatser och var långt ifrån gjuten i backlinjen när José Mourinho skulle ta ut sitt lag.

Den här säsongen, efter att Ole Gunnar Solskjær tagit över på tränarbänken, har svensken imponerat stort och blivit en viktig kugge i det United som nu går som tåget.

Zlatan Ibrahimovic, tidigare lagkamrat med ”Vigge” har tidigare berättat hur han under den tuffa perioden försökte komma med råd till sin landsman.

- Han hade det tufft inledningsvis, men jag tror att det är typiskt svenskt. När du kommer någonstans, så är du vänlig mot alla. Du spelar, du spelar inte, men du är fortfarande vänlig, sa Ibrahimovic.

ANNONS

- Jag förklarade för honom: "Lyssna, alla de här spelarna är erövrare. Du är här för att överleva. Du är inte här för att vara vänlig mot alla, så du måste prestera. Om du inte presterar har klubben inga problem med att sälja dig. Det är så det funkar", fortsätter han.

När Nilsson Lindelöf i en intervju med Daily Mail får ta del av Ibrahimovic uttalanden säger han, enligt tidningen med ett leende.

- Han pratade med mig, men han sa inte exakt det. Man han gillar att ge bra citat, eller hur? Ja, jag är svensk och en vänlig person. Det är inget fel med det. Jag tycker om att behandla människor med respekt, det är så jag är uppfostrad, säger han.

- På planen, ja då kanske jag kunde varit lite mer mig själv till en början. Men jag gillar att vara lite mer tystlåten utanför planen till en början och se vilka typer av människor jag är med för att sedan komma med ett omdöme. Men Zlatan och jag kommer bra överens för vi kan båda ha åsikter och det är bra.

ANNONS

I intervjun berättar Nilsson Lindelöf dessutom att han inte har något ont att säga om José Mourinho. Att portugisen ville värva en ny mittback under tiden han basade över laget spelar inte in för svensken.

- Jag har alltid varit tacksam mot José. Han värvade mig och jag har inget ont att säga om honom. När han ville köpa nya försvarare var det okej. Jag gillar konkurrensen. Utan den utvecklas man inte.

Han fortsätter:

- Jag har tur för jag är mentalt stark och kan stänga ute allt. Man vill så klart att det så gå bra i en ny klubb men livet är inte så enkelt. Så om man spelar dåligt får man jobba hårdare.

Publicerad 2019-03-01 kl 23:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto