Lindelöf vann svenskduellen - United ny tvåa

Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United gick segrande ur matchen mot Emil Krafths Newcastle med 3-1.
Krafth hade det tufft när han blev tunnlad av Marcus Rashford före Uniteds 1-0-mål.
Vi var tvungna att hitta ett sätt att vinna, säger United-managern Ole Gunnar Solskjær till BBC.

Både Victor Nilsson Lindelöf och Emil Krafth fanns med från start när Manchester United tog emot Newcastle i Premier League under söndagskvällen - och det var Lindelöf som gick segrande ur svenskduellen.

Krafth ställdes mot Marcus Rashford på Newcastles högerkant, vilket visade sig bli tufft. Efter knappa halvtimmen åkte Krafth på en tunnel från just Rashford, som sedan vek in mot mål och sköt in 1-0 mellan benen på Krafth och förbi målvakten Karl Darlow.

Bara några minuter senare kvitterade dock Newcastle till 1-1 när Allan Saint-Maximin hittade målet med en studsande bredsida efter Harry Maguires nickrensning i straffområdet.

Elva minuter in i andra halvlek återtog Manchester United ledningen. Nemanja Matic slog en passning tvärsöver straffområdet, från vänster till höger, som Bruno Fernandes lyckades styra vidare till Daniel James. Walesaren gjorde inga misstag när han dunkade in 2-1 vid första stolpen.

- Jag är överlycklig för Dan James skull. Han har varit så positiv nyligen, jobbat hårt och förtjänat sin chans. Jag är överlycklig när han gör mål för han har haft sina toppar och dalar, säger Manchester United-managern Ole Gunnar Solskjær till BBC.

I den 74:e minuten tilldömdes hemmalaget straffspark när Rashford stämplades av Joe Willock. Bruno Fernandes var kylig när han rullade in straffen lågt nere vid den vänstra stolproten till 3-1.

Solskjær tyckte vidare att laget höjde sig efter en oavgjord första halvlek.

- Vi var tvungna att hitta ett sätt att vinna i andra halvlek. Första halvlek nådde inte upp till den standard vi ville, kanske på grund av Newcastle, kanske på grund av matchen i veckan (mot Sociedad), säger Solskjær till BBC.

I slutminuterna fick Manchester United-talangen Shola Shoretire, född 2004, göra sin Premier League-debut när han ersatte Rashford.

- Han är en pojke vi tror på. Vi ville ge honom en liten smak av det. Självklart var inte matchen över, det var fortfarande sex eller sju minuter kvar, men det är en pojke vi tror på, säger Solskjær.

Segern tar United upp på andraplatsen i tabellen tack vare bättre målskillnad än Leicester. För Newcaslte är det fortfarande tre poäng ned till Fulham under strecket.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Fred, Matic - James, Fernandes, Rashford - Martial.

Newcastle: Darlow - Krafth, Lascelles, Clark, Lewis - Willock, Hayden, Shelvey - Almiron - Joelinton, Saint-Maximin.