Lindelöfs United utslaget - segern mot City räckte inte till final

Ligacupen

Victor Nilsson Lindelöfs Manchester Uniteds 1-0-seger mot Manchester City räckte inte hela vägen.
Manchester City spelar final i ligacupen mot Aston Villa.
- Om vi vinner finalen så kommer ingen prata om den här förlusten, säger Kevin De Bruyne till Spy Sports.

Manchester United, med Victor Nilsson Lindelöf i startelvan, besökte Manchester City på Etihad Stadium med hopp om att försöka vända på skutan efter den tunga 3-1-förlusten i första mötet av ligacupens semifinal. Och det skulle visa sig bli svettigt inledningsvis. Manchester Citys Sergio Agüero fick två drömchanser framför David De Gea i mål men spanjoren stod rätt på båda lägena.

Trots Citys pigga start var det Victor Nilssons Lindelöfs United som fick utdelning först. På en hörna som rensades undan i den 35:e minuten slog Nemanja Matić till med ett distinkt skott som letade sig in bakom Bravo i Citys mål. 1-0 till Manchester United efter 45 spelade minuter.

- Vi borde ha gjort mål tidigt i första halvlek, säger Ilkay Gudogan till Sky Sports.

Manchester City inledde även andra halvlek bäst. Raheem Sterling satte fart på vänsterkanten och blev nästintill helt fri när han valde att försöka runda David De Gea, men Uniteds backar var snabbt tillbaka och rensade undan bollen.

United fick jaga mycket boll och det syntes. Ole Gunnar Solskjær gjorde därav kvällens första byte i den 65:e minuten. Jesse Lingard ut och in kom Andreas Pereira, men uppförsbacken skulle bli ännu längre. I den 76:e minuten fick Nemanja Matić kvällens andra gula kort och visades därav ut.

Manchester United låg på i slutminuterna men fick aldrig in ytterligare ett mål. Manchester City spelar därmed ligacupsfinal mot Aston Villa.

- Jag är så stolt över dessa spelarna. De har slagit Manchester City två gånger här på Etihad. Vi har kommit en lång väg. Trots att vi inte skapade tillräckligt med chanser så pressade vi dem, säger Ole Gunnar Solskjær till Sky Sports efter matchen.

- Vi var bättre i båda matcherna. Jag är så nöjd med alla spelarnas insats. Trots svåra skador i defensiven spelar vi ett bra försvarsspel idag också, säger City-tränaren Pep Guardiola till Sky Sports.

Manchester City: Bravo - Walker, Rodri, Otamendi, Cancelo - De Bruyne, Gundogan, B. Silva - Mahrez, Aguero, Sterling

Manchester United: De Gea - Nilsson Lindelöf, Maguire, Shaw - Wan Bissaka, Fred, Matic, Williams - Lingard - Greenwood, Martial