Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LISTA: Premier Leagues 20 största besvikelser: "Inte alls levt upp till förväntningarna"

Premier League

LONDON. En spelare från vardera klubb i Premier League.
Fotbollskanalens Joel Åberg listar sina 20 största besvikelser hittills denna säsong.

Foto: Bildbyrån

Vi kan börja med att säga att det egentligen inte handlar om att spelaren i fråga har varit sämre än samtliga kollegor. I vissa fall grundar utnämningen sig i att höga förväntningar inte infriats eller att just den spelaren varit så central i lagets kräftgång. Vi fick se några stora sommarvärvningar som inte ännu nått tillräcklig höjd, men de har i vissa fall skonats med den mytomspunna acklimatiseringsperioden som främsta argument.

Vissa av nedanstående har kanske inte fått tillräckligt med speltid för att visa upp sig, men där vågar jag tro att tränarna ser spelarna varje dag och således vet bäst. Andra har kanske haft återkommande skadeproblem som gjort att spelaren inte kommit upp i nivå. Det finns exempel på när spelarna inte alls passat in i lagets spelmodell, vilket bör få en att ifrågasätta tanken med att ta in spelaren, men men.

ANNONS

Nu kör vi!

ARSENAL

David Luiz, 32: Köptes in för att stabilsera ett instabilt försvar. Under hösten har defensiven sett sämre ut än på länge, och Luiz har ofta agerat nervös och oerfaren. Vem kunde anat? Konkurrerar med högavlönade Özil, som noterats för blott en poäng i PL, och inlånade och alltjämt skadade Ceballos.

ASTON VILLA

Jota, 28: Högeryttern hade dominerat i såväl Brentford som Birmingham tidigare och förväntades erbjuda Villa en fin inläggsfot till Wesleys panna. Så har det inte riktigt blivit. Märkliga skador, brist på speltid och inga mål. Kan möjligen gå in som en joker under säsongsavslutningen? Fått sin beskärda del av kritiken.

BOURNEMOUTH

Dominic Solanke, 22: Värvades för att ta nästa steg och bli Englands nästa stora spelare. Har fått chans efter chans men hittills inte gjort en enda poäng på 21 framträdanden. Måste snart börja betala tillbaka för de där 200 miljonerna om klubben ska stanna kvar.

ANNONS

BURNLEY

Danny Drinkwater, 29: Man betalade visserligen inte hela lönen, men Drinkwater gick ändå in i Burnley som en av lagets högst avlönade. Strul på och utanför planen innebar att det endast blev 59 minuter i PL innan lånet avslutades. Det fanns verkligen en roll för honom att fylla i Dyches lag. Praktfiasko. Ny möjlighet nu i Aston Villa.

BRIGHTON:

Alireza Jahanbakhsh, 26: Den som slog på i slutminuterna av mötet mellan Brighton och Chelsea fick se en spelare som verkade lysa av självförtroende och som cykelsparkade in drömmål. Det var lite det man förväntade sig när han kom som klubbens dyraste någonsin för 18 månader sedan. Fjolåret blev ett stort misslyckande och i år har han endast funnits med på planen i PL vid fem tillfällen. Säger själv att han inte haft det lätt i England.

CHELSEA:

ANNONS

Kepa Arrizabalaga, 25: Idag inte tillräckligt bra för ett lag som ska jaga CL och titeln. Känns som att det aldrig riktigt är någon lugn och ro runt Kepa, varken på eller utanför planen. Har problem med koncentrationen. Behöver ett stabilt mittlås framför sig. Konkurrerar med Barkley, som efter en fin försäsong inte alls levt upp till förväntningarna.

CRYSTAL PALACE

Christian Benteke, 29: Ifjol blev det blott ett ligamål. I år ser det ut att sluta med en plump. Det är egentligen otroligt hur svaga prestationer som Benteke fortsätter att rada upp. Ännu värre känns det när det är just den spelare som Benteke en gång var som Palace nu är i stort behov av. 2 gula kort på 15 framträdanden hittills.

EVERTON

Jordan Pickford, 25: Målvakten hyllades stort när han kom fram och tog steget över till Everton. Det här var nästa stormålvakt, nästa landslagsstjärna, sades det. På senare tid verkar det som att spelet med fötterna, som tidigare sågs som en bonus, är det enda han riktigt bemästrar. 35 insläppta på 24 matcher.

ANNONS

LEICESTER

Demarai Gray, 23: Måste i Leicester har varit bra, men det är ändå slående hur svårt Gray har haft det att ta nästa steg. Har fått se sig passerad av Barnes med fler. Har endast startat tre ligamatcher - och har i de senaste ligamatcherna fått vara kvar på bänken i 90 minuter. Frågan vad som händer med honom, vars kontrakt löper ut 2021?

LIVERPOOL

Naby Keïta, 24: Rätt så svårt att hitta en besvikelse i Liverpool. Men det vill sig inte riktigt för Keïta. Det här var trots allt spelaren som Klopp identifierade som det framtida navet, men som hittills fått sin Liverpool-vistelse förstörd av skador. Kollegorna gör det riktigt svårt och Keïta kommer att behöva göra något speciellt för att ta plats när han är tillbaka. Två ligastarter denna säsong. Vad händer i sommar?

MANCHESTER CITY

Joao Cancelo, 25: Exempel på en spelare som inte verkar ha Guardiolas förtroende ännu. Men det är ändå otroligt att en fullt frisk spelare för 600 miljoner endast startat sju ligamatcher hittills. Kan säkert bli en tillgång. Har redan börjat snackas om en utlåning.

ANNONS

MANCHESTER UNITED

David De Gea, 29: Det är ingen hemlighet att De Gea inte längre är på den nivå han en gång var. Men det är ändå anmärkningsvärt hur svag han varit under årets säsong. Hittills 29 insläppta. Har säkert att göra med att han inte får något vidare understöd. Fick en förlängning på kontraktet men kommer att få kämpa för att behålla startplatsen när Henderson är tillbaka. Bra mot City senast.

NEWCASTLE

Joelinton, 23: Newcastle har radat upp fina och oförtjänta resultat, men det kan man inte tacka 23-årige Joelinton för. Ett ligamål från en spelare som kostade 450 miljoner är alldeles för dåligt. Bör tilläggas att det inte kan vara lätt att spela anfallsfotboll i detta Newcastle. Måste börja göra mål om man ska stanna kvar.

NORWICH

Josip Drmic, 27: Vad förväntade jag mig egentligen? Det här var trots allt en spelare som drogs med skadeproblem säsongen 2018/19 och som kom som bosman. Trots det kändes det på förhand som en smart lösning, som att Pukki skulle få understöd och en lekkamrat. Men Drmic har haft skadeproblem och inte alls kommit in i laget. Blott 123 ligaminuter..

ANNONS

SHEFFIELD UNITED

David McGoldrick, 32: Många vill nog få det till att hela laget har del i framgångarna - men det går inte att komma ifrån att man hade mått bra av fler mål framåt. McGoldrick har ändå gjort 16 matcher från start utan att göra mål. Såg länge ut som att rekordköpet McBurnie, som har haft problem utanför planen, kunde fått titeln men han har kommit igång på slutet.

SOUTHAMPTON

Che Adams, 23: Storköpet har fallit ner i rangordningen sedan flytten i somras. Sågs som en framtidsman och köptes för 180 miljoner men har hittills inte gjort ett enda mål på 22 framträdanden. Ings lyft gör det inte lättare. Här hade man förväntat sig mer av en spelare som ifjol gjorde 22 mål i Championship. Snackas om att han kan lånas ut. Behöver speltid.

TOTTENHAM

Christian Eriksen, 27: Blev i dagarna klart att Eriksen flyttar vidare till Italien. Om vi går på hans prestationer denna höst kan vi nog slå fast att han mentalt varit redo ett längre tag. Att man ser årets höst som ett misslyckande understryker bara hur viktig och bra som Eriksen har varit i flera år. Sett allmänt ointresserad ut.

ANNONS

WATFORD

Roberto Pereyra, 29: Kanske har det att göra med att jag ser en formstark Pereyra som en av ligans bästa på sin position? 29-åringen har hursomhelst inte varit tillräckligt bra. Hade det svårt i höstas och har inte ännu övertygat Pearson om sin storhet. Hade nog mått bra av en flytt.

WEST HAM

Roberto, 33: Det kan tyckas tufft att gå på en andramålvakt när det finns så många underpresterande spelare i West Ham att välja på, men jag vet inte när jag såg prestationer på Robertos låga nivå tidigare. Det var den ena tavlan efter den andra. Slutade med att tredjemålvakten tog över. Upplevdes nog ännu värre i jämförelse med hur stabil Fabianski är och att Roberto faktiskt ersatte kompetente Adrían, nu i Liverpool. 17 insläppta på 8 matcher. Utlånad.

WOLVES

Patrick Cutrone, 22: Det att en spelare som köptes för 180 miljoner i somras redan har lämnat kan bara ses som ett stort misslyckande, för Wolves och Cutrone. Sågs som ett fint alternativ till Jimenez i EL och PL, men fick det inte att funka. Lämnade för att Wolves inte hade något förtroende för honom, säger han själv.

ANNONS
Publicerad 2020-02-01 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto