POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Lista: Världens 50 största talanger, Del 4: 5-1 - "Alla vill ha del av världens största talang"

Foto: SCANPIX

Att plocka ut världens största talanger är både ett roligt och knepigt uppdrag. Ofta skiljer det inte så mycket mellan spelarna och att befinna sig på en t ex 30:e plats betyder inte att man är så mycket sämre än om man ligger på en t ex en 14:e plats.

Det kan vara små saker som avgör att man går från stor talang till att bli en toppspelare och egentligen är det inte förrän om några år som man kan se hur väl en sådan här lista faller ut.

Jag har i vilket fall försökt plocka ut de 50 som jag anser är de största talangerna i världen just nu och rangordna dem. Jag har plockat spelare födda 1994 och yngre. Jag vill även passa på att tacka Jonas Hansson för lite hjälp med de franska talangerna.

Plats 5-1, håll till godo!

5. Angel Correa (San Lorenzo)
Argentina Anfallare 1995
Med sin låga tyngdpunkt och enorma snabbhet med boll har han jämförts med landsmän som Tevez och Aguero och det är nog inte otroligt att Correa är “The next big thing” från Argentina. Är otroligt snabb med boll.

Måste bli lite vassare målskytt och har haft en lite tyngre vår efter en stark höst i San Lorenzo, men den enorma potentialen är uppenbar. Manchester City har sagts vara ute efter honom och Diego Simeone är sugen på att locka över honom till Atletico.

4. Memphis Depay (PSV)
Holland Mittfältare/ Anfallare 1994 
Den kvicke ghanan-ättade ytteranfallaren har verkligen gjort sig ett namn den här säsongen. Varit fantastiskt bra i PSV och stått för hela elva mål och sju assist. Är en härlig dribbler, har ett vasst skott och är även en mycket bra frisparksskytt.

Bli inte förvånade om Depay ger mardrömmar till Premier League-försvararna inom kort. Kan komma att bli en joker för holländska landslaget i VM i sommar.

3. Marquinhos (PSG)

Brasilien Försvarare 1994 
Det var inte många som visste vem Marquinhos var när Roma värvade honom från Corinthians sommaren 2012 för ca 27 miljoner kronor. Under Zdenek Zeman blev han dock snabbt ordinarie och imponerade stort. Han gjorde sådan succé att  PSG betalade nästan 250 miljoner kronor för 19-åringen i somras.

Marquinhos är snabb och brytsäker och har en förmåga att oftast vara först in i situationerna. Har inte alltid varit ordinarie under säsongen men förväntas få en större roll nästa år. Lyckats göra tre mål i Champions League i år.

2. Raheem Sterling (Liverpool)
England Mittfältare/Anfallare 1994 
Sterling är född på Jamaica men flyttade till England som 5-åring. Den QPR-fostrade ytteranfallaren gick till Liverpool 2010 och har varit ruggigt bra den här säsongen under Brendan Rogers.

Är blixtrande snabb och har blivit mycket mer konkret än tidigare, vilket hans sju mål bevisar. Utvecklas han i rätt riktning lär han inte bara komma med till VM i sommar utan även snart vara det engelska landslagets stjärna.

1. Adnan Januzaj (Manchester United)
Belgien Mittfältare 1995
Januzaj är född i Belgien men har sitt ursprung i både Kosovo-Albanien och Turkiet och flyttade 2011 till Manchester United som 16-åring. Januzaj har ett magnetiskt förhållande till bollen, en förmåga att ta sig förbi sina motståndare med lätthet och har en enorm känsla i fötterna.

Allt ser så oförskämt enkelt ut när 19-åringen flyter fram på planen. Ligger kanske inte lika långt fram i utvecklingen som t ex Sterling men har högre potential.

Både Bayern Munchen och PSG har ryktats vilja röva bort supertalangen från United. Januzaj har fortfarande inte valt vilken nation han ska spela för och kan välja mellan att representera Belgien (född i Bryssel) eller Albainen (föräldrar och farföräldrar).

Alla vill ha en del av världens kanske allra största talang.

 

Här ovanför hittar du de tidigare delarna av listan.

Publicerad 2014-04-20 kl 12:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå