Liverpool besegrade Bournemouth - Mac Allister kritiseras efter rött kort: "Går in högt"

Liverpool vände ett tidigt underläge mot Bourmouth och tog säsongens första trepoängare.
Efter en skakig inledning vann man övertygande trots Alexis Mac Allisters röda kort i den 58:e minuten.
- Han går in högt och träffar över smalbenet... Det är ett klart rött kort för mig, säger tidigare domaren Mike Dean till Soccer Sunday.

Liverpool inledde Premier League-säsongen 2023-24 förra helgen med att spela lika på Stamford Bridge mot Chelsea. Luis Díaz gav gästerna ledningen innan Axel Disasi spikade slutresultatet 1-1.

Under lördagen var det dags för hemmapremiär för Jürgen Klopps mannar. Då fick man en mardrömsstart gånger två.

Innan minuten var spelad hade Bournemouth en boll i nät bakom Alisson Becker. Målet dömdes bort på grund av offside i situationen innan målet men Bournemouth skulle tätt efter ta ledningen ändå.

I den tredje minuten tappade Trent Alexander-Arnold bollen på mittplan och Bournemouth ställde om. Slutligen letade sig bollen fram till Antoine Semenyo som placerade in 1-0 från nära håll efter att Virgil van Dijk och Andy Robertson kolliderat i ett försök att blockera bollbanan

Van Dijk kom när att revanschera sig bara några minuter senare. På en hörna från Dominik Szoboszlai nådde Liverpoolkaptenen högst och fick till en nick mot mål. Bournemouth och Neto hade dock änglavakt den gången då ribban höll bollen utanför nätmaskorna.

Liverpool förde därefter matchen men Bournemouth hotade på omställningar. Hemmalagets försvar var skakigt och såg ofta ut att stå på hälarna.

- Liverpool är väldigt slarviga för tillfället. De kan inte lyckas med två eller tre sammanhängande passningar. Publiken börjar bli frustrerad, konstaterade Sky Sports expert Paul Merson.

Men strax innan halvtimmen spelad lyckades man kvittera. En passning från Diogo Jota hittade turligt fram till Díaz framför mål som fick in 1-1 genom en konstspark.

Och tio minuter senare hade Liverpool även tagit ledningen. Joe Rothwell gjorde ner Szoboszlai i eget straffområde och orsakade en straff som Mohamed Salah tog hand om. Stjärnan fick se sin straff räddas innan han kunde stöta in returen till 2-1 och ge sitt lag ledningen.

- Fantastisk räddning av målvakten men returen studsar tillbaka till Salah som placerar in 2-1 med en bredsida. Otur för målvakten, säger Merson.

Bournemouth började den andra halvleken starkt. Semenyo fortsatta att skapa problem för hemmalaget. Fem minuter in i den andra halvleken klev yttern förbi tre Liverpoolförsvarare och drog till med ett tungt avslut - som susade tätt över ribban.

I den 58:e minuten fick gästerna sedan en gyllene biljett in i matchen när Alexis Mac Allister fick syna det röda kortet. Argentinaren fällde Joe Rothwell och domaren Thomas Bramall ansåg att foten var hög och dobbarna träffade Rothwell på smalbenet.

- Han går in högt och träffar honom ovanför smalbenet. Jag har inga problem med domarens beslut. Det är ett klart rött kort för mig, säger den tidigare Premier League-domaren Mike Dean i programmet Soccer Sunday.

Men istället utökade Liverpool. Bara två minuter efter det röda kortet tog Szoboszlai ett tungt avslut från distans som Neto räddade men lämnade retur på. På den var Jota snabbt framme och petade in i mål till 3-1.

Trots en man mindre på plan var det Liverpool som förde den resterande delen av matchen och skapade de hetaste chanserna. Salah hade ett jätteläge som han missade från nära håll och sköt rakt på Neto. Jota hade även han ett kanonläge att göra 4-1 när han dribblade sig förbi tre Bournemouthförsvarare och tog avslut. Portugisen fick dock se Neto hålla bollen utanför nätmaskorna den gången.

Slutsiffrorna skrevs alltjämt till 3-1 och Liverpool bärgade säsongens första trepoängare, i säsongens första match på Anfield. Det innebär att de röda laget från Merseyside placerar sig på andra plats i skrivande stund med fyra inspelade poäng. Bournemouth, i sin tur, placerar sig på 14:e plats med en poäng.

Efteråt var fokus på Mac Allisters röda kort. Liverpools tränare Jürgen Klopp var inte nöjd med domarens beslut.

- Jag vill inte ge råd till domaren men om han ger ett gult kort tror jag inte att någon kommer säga att det ska vara rött. Jag tror verkligen inte det. Ja, det finns kontakt, det är tydligt. Men det här händer hela tiden i matcher. Det måste finnas en annan bakomliggande intention när det är rött kort. Låt oss se vad vi kan göra. Vi kommer prata med folk, säger Klopp till Sky Sports.

Liverpool-tränaren fick dessutom - lite oväntat - medhåll från Bournemouths tränare, Andoni Iraola:

- Där jag stod såg det inte ut att vara ett rött kort, säger Iraola till BBC.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson - Szoboszlai, Mac Allister, Gakpo - Salah, Jota, Díaz.

Bournemouth: Neto - Aarons, Zabarnyi, Senesi, Kerkez - Billing, Rothwell - Semenyo, Christie, Anthony - Solanke.

Publicerad 2023-08-19 kl 17:56