Liverpool besegrade Wolves - superlöfte hyllas efter klassmål: "Högsta kvalitet"

Liverpool bröt en negativ svit och besegrade Wolverhampton med 1-0 i FA-cupens omspel.
Efter matchen hyllas superlöftet Harvey Elliott, som avgjorde med ett klassmål.
- Ett fantastiskt skott, det är av högsta kvalitet, säger Alan Shearer till BBC Radio One.

Det blev 2-2 i FA-cupmötet mellan Liverpool och Wolves den 7 januari. Därmed väntade omspel under tisdagen på Molineuax Stadium.

Liverpool vilade stjärnorna Mohamed Salah, Alisson, Fabinho, Andrew Robertson samt Joel Matip och Harvey Elliott, Fabio Carvalho, Stefan Bajcetic, Kostas Tsimikas, Joe Gomez och Caoimhin Kelleher fick starta i deras ställen.

Inledningsvis hotade Wolves genom Adama Traoré på sin högerkant och genom inlägg mot Liverpools straffområde, men efter fem minuter växte Liverpool in i matchen och tog över matchbilden. Det dröjde därefter inte länge innan gästerna tagit ledningen.

Elliott drev upp bollen från mittplan innan han en bra bit ut avlossade ett långskott i mål till 1-0 Liverpool. Målet var 19-åringens fjärde mål denna säsong.

Kostas Tsimikas var några minuter senare nära att utöka med ett skott från nära håll, men sköt strax över ribban till inspark för Wolves. Därefter vaknade hemmalaget och började ha mer boll samt skapa lägen.

Med fem minuter kvar av den första halvleken fick Traoré ett fint läge när han mötte upp ett inlägg i Liverpools straffområde, men spanjoren kunde inte rikta avslutet på mål. Skottet gick en bit utanför stolpen till inspark för Liverpool.

- Utan att Liverpool varit jättefarliga är det dem som ser ut som det bättre laget, det är det inget snack om. De har passat bollen bättre, kommit till bättre lägen och, så klart, det där fantastiska skottet från Harvey Elliott. Det var av högsta kvalitet, säger den engelske anfallslegendaren Alan Shearer i halvtid till BBC Radio One.

Liverpool kontrollerade matchbilden länge i den andra halvleken och gjorde det bra. Under de sista 15 minuterna fick de svettas lite, dock, när Wolves verkligen började forcera för ett kvitteringsmål.

I den 79:e minuten kom Raul Jimenez nära när den mexikanske landslagsmannens nick blockerades av Joe Gomez i sista stund och minuten senare fick Rayan Ait-Nouri läge till kvittering, men då offrade sig inbytte Nathaniel Phillips och blockerade avslutet.

Liverpool lyckades hålla ut och vann matchen med 1-0. Ett mentalt skönt resultat för Merseysidelaget efter tre raka matcher utan seger (två förluster och ett kryss), och ett skönt resultat för Jürgen Klopp som enligt BBC kritiserades för startelvan Liverpool ställde upp med på grund av rotationen.

- Jürgen Klopp kommer vara överlycklig. En del ifrågasatte hans startelva ikväll men Liverpool har varit fantastiska i varje lagdel, säger BBC:s expert och tidigare Liverpool-mittfältaren Paul Ince till BBC One.

Jürgen Klopp var nöjd med segern.

- Det var fint från Harvey Elliott, framför allt eftersom han fot en smäll på foten tidigt i matchen. Han kämpade på och målet var exceptionellt, säger Jürgen Klopp till BBC One.

Han fortsätter:

- Vi spelade riktigt bra i första halvlek, hade bra perioder i andra halvlek i slutminuterna visade vi passion genom att blocka skott.

Nu väntar Brighton på bortaplan för Liverpool i nästa runda av FA-cupen.

Liverpool: Kelleher - Milner, Gomez, Konate, Tsimikas - Thiago, Bajcetic, Keita - Elliott, Carvalho, Gakpo.

Wolverhampton: Sa - Lembikisa, Collins, Toti, Jonny - Hodge, Neves, Moutinho - Traore, Jimenez, Ait-Nouri.

Publicerad 2023-01-17 kl 22:39