Liverpool kryssade mot Burnley - poängrekordet fortfarande inom räckhåll

Liverpool kryssade hemma mot Burnley under lördageseftermiddagen.
Nu måste man vinna resterande tre matcher mot Arsenal, Chelsea och Newcastle för att slå Citys poängrekord.

Liverpool jagar Manchester Citys poängrekord om 100 poäng över en 38-matchers säsong i Premier League. Klopps mannskap hade 92 inspelade poäng inför dagens match med Burnley, som satte en käpp i hjulet i jakten.

Liverpool tog ledningen i matchens 34:e minut när Fabinhos inlägg nådde vänsterbacken Andy Robertson i Burnleys straffområde. Skotten nickade säkert in 1-0 till hemmalaget, som såg ut att bekvämt ta hem tre poäng.

Men Burnley och Jay Rodriguez skulle få matchens sista ord. I den 69:e minuten kvitterade Rodriguez från ingenstans efter oreda i Liverpool-försvaret. Engelsmannen dundrade in kvitteringen till 1-1.

Liverpool forserade under sista 20 minutrarna, men utan framgång. 1-1 blev slutresultatet, och nu måste man vinna sina resterande matcher mot Arsenal, Chelsea och Newcastle för att slå Citys poängrekord.

Publicerad 2020-07-11 kl 18:35