Liverpool slog Cardiff – toppar Premier League: "26 poäng är bra"

Liverpool hemmaslog Cardiff med 4-1, efter två mål av Sadio Mané och två assist av Mohamed Salah.
Segern lyfte laget till serieledning i Premier League, tre poäng för Manchester City.
- I slutändan gjorde vi fyra mål och förtjänade att vinna, säger Sadio Mané.

Liverpool går som tåget i ligan. Inför dagens match mot Cardiff hade laget sju vinster och två oavgjorda matcher, något man följde upp med en 4-1-seger mot det walesiska laget.

Mohamed Salah gav Liverpool ledningen i första halvlek när han tryckte in en retur från nära håll. I andra halvlek utökade Sadio Mané den när han vred runt i straffområdet och gav sig själv möjligheten att avsluta i bortre hörnet.

Cardiff kom tillbaka in i matchen genom Callum Patersons styrning från nära håll, men inbytte Xherdan Shaqiri kunde enkelt sätta 3-1 framspelad av Salah. När Salah sedan frispelade Mané gjorde senegalesen sitt andra mål när han lättade in bollen och punkterade matchen.

- Det är aldrig lätt att möta ett sånt här lag, ibland måste du ha tålamod och inte tappa bollen. I slutändan gjorde vi fyra mål och förtjänade att vinna, säger tvåmålskytten enligt BBC.

Liverpool leder nu Premier League, med en match mer spelad än manchester City. Cardiff ligger på 17:e plats, med fem poäng på tio matcher.

- I hela mitt liv har jag velat leda serien i 24 timmar. Det är inte en säker ledning, men 26 poäng är bra, säger tränaren Jürgen Klopp efter matchen enligt BBC.

Publicerad 2018-10-27 kl 18:58