Liverpool tappade poäng igen - kryssade mot West Ham efter dramatiskt slut

Liverpool åkte på ett nytt poängtapp i Premier League.
Sadio Mané gav laget ledningen med ett offsidemål  - men trots bjudningen kom laget inte undan med en seger mot West Ham.
- Det är vad det är. Vi måste fortsätta framåt, säger Liverpool-backen Virgil van Dijk till Sky Sports.

Liverpool ställdes i kväll mot West Ham på bortaplan i Premier League. Den engelska storklubben kryssade i förra omgången mot Leicester City och behövde i kväll en seger i London för att inte tappa poäng till Manchester City på andraplats i ligatabellen.

Då var det nära en mardrömsstart för Jürgen Klopps manskap. West Ham rivstartade nämligen i matchen direkt och mexikanske anfallaren Javier Hernandez fick yta framför mål, men sköt tätt utanför. Matchen fortsatte därefter att svänga och till slut fick båda lagen utdelning innan första halvleks slut.

James Milner tog i den 22:a minuten en djupledslöpning och spelade fram Sadio Mané till 1-0. Målet blev godkänt, men borde egentligen ha dömts bort. Engelsmannen fick nämligen bollen i en offsideposition. Men West Ham kom sex minuter senare ikapp.  Michail Antonio överraskade genom att möta en kort frispark i straffområdet och slå in 1-1.

I andra halvkek hade Liverpool ett par möjligheter för ett segermål, men kom till en början inte riktigt nära och lyckades inte omvandla bollinnehav till vassa målchanser.  Det var först i matchens absoluta slutskede som Divock Origi fick läge fri framför mål, men brände chansen och matchen slutade 1-1.

- Det är vad det är. Vi måste fortsätta framåt. Det (frisparkar) är deras styrka, de tränar mycket på det. När du har en backlinje som inte skiftar, så är det kanske lite lättare, men vi har tillräckligt mycket kvalitet för att täcka upp för det, säger Liverpool-backen Virgil van Dijk till Sky Sports.

- Vad vi kan göra? Vi tar match för match. Vi toppar fortfarande ligatabellen. Du måste njuta av pressen eller spela för ingenting. Vi är fortfarande med i racet. Vi kommer igen, fortsätter han.

Liverpool toppar fortsatt ligatabellen, men nu med endast tre poäng ner till Manchester City på andraplats i Premier League.

West Ham: Fabianski - Fredericks, Ogbonna, Diop, Cresswell, Rice, Noble - Snodgrass, Antonio, Anderson - Chicharito.

Liverpool: Alisson - Milner, Matip, van Dijk, Robertson - Fabinho, Keita, Lallana - Salah, Firmino, Mané.