Liverpool tog ny seger - Firmino avgjorde sent

Liverpool fortsätter sitt segertåg i Premier League.
Mot Crystal Palace sköt Roberto Firmino laget till seger med ett sent avgörande.

Liverpool är fortsatt obesegrat i Premier League. Under lördagen kom den 12:e segern av 13 möjliga när Crystal Palace besegrades med 2-1.

Den första halvleken skulle sluta mållöst. I slutminuterna hade dock hemmalaget en boll i nät. James Tomkins lämnades ren vid den bortre stolpen och nickade in bollen. Efter VAR-granskning så uppmärksammades dock en knuff i straffområdet från Jordan Ayew på Dejan Lovren, och målet dömdes bort.

I inledningen av andra halvlek var det istället gästerna som gjorde 1-0. Sadio Mané tog emot bollen med knät i straffområdet. Senegalesen sköt sedan ett studsande skott som gick via målvakten och båda stolparna innan bollen gick in i nät. Det var femte raka matchen mot Palace som Mané nätar.

Liverpool såg sedan ut att ha full kontroll på matchen. Men knappt tio minuter från slutet tog Wilfried Zaha snyggt med sig bollen och avslutade kyligt fram till 1-1.

Det skulle inte dröja många minuter innan Liverpool återigen var i ledningen. Efter en tilltrasslad situation efter en hörna så tryckte Roberto Firmino distinkt in 2-1 för gästerna. Målet skulle bli avgörande och Liverpool fortsätter att ånga på i toppen av Premier League. Det var dock nära ett poängtapp ändå. Wilfried Zaha fick ett kanonläge på tilläggstid, men brände en halvvolley över mål.

Mohamed Salah satt på bänken med skadebekymmer och blev kvar där hela matchen.

Crystal Palace: Guaita - Ward, Tomkins, Cahill, Aanholt – Townsend, Kouyate, Milivojevic, McArthur, Zaha - Ayew

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Oxlade-Chamberlain, Firmino, Mane