Liverpool tvingas till omspel - kryssade mot Wolves i FA-cupen

Alisson svarade för en blunder mot Wolves.
Målvakten fick kritik för tabben.
- Ett löjligt misstag, sa förre City-mittfältaren Michael Brown i BBC.
Matchen slutade 2-2 och nu väntar omspel.

Med nyförvärvet Cody Gakpo från start ställdes Liverpool mot Wolves i den tredje omgången av FA-cupen.

25 minuter in i matchen tog Wolves ledningen i FA-cupmötet efter en jätteblunder av målvakten Alisson. Brassen var opressad, men fick hjärnsläpp och gav Goncalo Guedes öppet mål med en rejäl felpassning. Portugisen rullade enkelt in 1-0.

- Ett löjligt misstag, sa förre Manchester City-mittfältaren Michael Brown i BBC.

Jürgen Klopp, tränare i Liverpool:

- Det skulle inte ha hänt, men vi vet hur många gånger som ”Ali” har räddat oss, säger Jürgen Klopp till ITV efter matchen.

Men Liverpool kom tillbaka. Precis före paus slog ifrågasatte Darwin Nunez till och satte dit 1-1 genom att placera in bollen efter ett fint förarbete från Trent Alexander-Arnold.

- Ett otroligt avslut, sa Brown.

"Kapten kaos", skrev Liverpoolikonen Jamie Carragher på Twitter.

Precis efter paus fullbordade Liverpool sin vändning. Mohamed Salah tog vara på en försvarsmiss och satte dit 2-1.

Wolves skulle dock kvittera. Men 25 minuter kvar av ordinarie tid högg Hwang Hee-chan på ett inspel vid målområdet och via Joel Matip gick bollen in mellan benen på Alisson.

Med tio minuter hade Wolves Toti Gomes en boll i mål, men efter VAR-granskning visade det sig att fullträffen hade föregåtts av offside.

Matchen slutade 2-2 och därmed väntar omspel på Molineux.

Liverpool ställs härnäst mot Brighton i Premier League om en vecka. Wolves möter Nottingham Forest i Ligacupkvart på onsdag.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Konate, Robertson - Fabinho, Thiago, Henderson Gakpo - Salah, Nunez.

Wolverhampton: Sarkic - Lembikisa, Collins, Toti - Jonny, Traore, Neves, Hodge - Ait-Nouri, Jimenez, Guedes.

Publicerad 2023-01-07 kl 22:52