Liverpool såg ut att kryssa mot Tottenham på Anfield.
Men i slutändan fick laget fira efter självmål på övertid.
Liverpool vann med 2-1 och gick åter upp i serieledning.
- Jag hade ingen aning om hur bollen trillade in, säger Jürgen Klopp till Sky Sports.

Liverpool tog i kväll emot Tottenham hemma på Anfield i ett toppmöte i Premier League. Jürgen Klopps manskap inledde med en intensiv press mot mål och tog tidigt ledningen i matchen genom Roberto Firmino som höll sig framme framför mål och ordnade 1-0.

Liverpool hade därefter flera chanser för ytterligare ett mål, men fick vara nöjt med uddamålsledning i halvtid. Därefter vaknade bortalaget.

I andra halvlek höjde Tottenham tempot och ordnade i mitten av halvleken kvittering. Danske mittfältaren Christian Eriksen överraskade med en snabb frispark från mittplan mot Kieran Trippier i straffområdet som spelade vidare till Eriksen, vidare till Lucas Moura och brassen kunde utjämna till 1-1.

- Efter Spurs mål började vi spela igen. Vi hade större chanser. Vi tävlar mot det bästa laget i världen (Manchester City) och spelar mot ett av de bästa lagen i världen - Tottenham. Det är tufft, säger Jürgen Klopp till Sky Sports.

Lite senare hotade Trent Alexander-Arnold med ett avslut utifrån, men fick se Hugo Lloris peta bollen tätt över ribban. Slutet var chansrikt och även Moura hade ett bra läge att stänka in ett segermål - och till slut kom det avgörande målet.

Mohamed Salah nådde på övertid högst på inlägg och nickade bollen mot mål, där Spurs-backen Toby Alderweireld blev olycklig i tumultet framför mål och fick bollen på ena foten in till seger för Liverpool.

- Jag var relativt lugnt (efter segermålet), då situationen kom som en överraskning. Jag såg nicken och inget annat. Jag hade ingen aning om hur bollen trillade in, säger Klopp.

- Vi kan spela bättre fotboll, men i första halvlek hade vi många bra stunder. I andra halvlek var det inte lika bra, men vi gjorde 2-1 - fantastiskt, fortsätter han.

Liverpool tog därmed över serieledningen från Manchester City i ligatabellen, men har än dock en match mer spelad i Premier League.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Wijnaldum, Milner - Mané, Salah, Firmino

Tottenham: Lloris -  Trippier, Alderweireld, Sanchez, Vertonghen, Rose - Sissoko, Eriksen, Dele - Lucas, Kane