Liverpool utan stjärnorna - körde över Janssons Brentford

Mohamed Salah och Sadio Mané är iväg med sina landslag.
Men det stoppade inte Liverpool från att köra över Brentford.
Pontus Jansson och hans lagkamrater fick se sig besegrade med 3-0.

Liverpool saknade stjärnduon Mohamed Salah och Sadio Mané, som båda är iväg på afrikanska mästerskapen med sina landslag. Istället valde Jürgen Klopp en anfallstrio bestående av Diogo Jota, Robert Firmino och Alex Oxlade-Chamberlain.

Det var sedan Liverpool som hade spelövertaget från start. Men det dröjde innan de fick utdelning. Först i den 44:e minuten gjorde de 1-0, när Fabinho nickade in bollen.

I andra halvlek kom de sedan ut med en mer kraft. Efter 70 minuter utökades ledningen från Oxlade-Chamberlain. Det blev dock bland det sista han gjorde i matchen, då han kort senare fick bytas ut med en skada.

Han ersattes då av Takumi Minamino, som blev nästa målskytt i matchen. Efter bara tre minuter på plan satte han 3-0 med ett lågt skott.

Det blev även slutresultatet i matchen. Det innebär att Liverpool klättrar upp till andraplatsen i Premier League. Avståndet upp till serieledande Manchester City är dock fortsatt stort, med elva poängs ledning.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Jones - Oxlade-Chamberlain, Firmino, Jota

Brentford: Fernandez - Ajer, Jansson, Pinnock - Rasmussen, Baptiste, Norgaard, Janelt, Henry - Toney, Mbeumo