FA-cupen

Lewis Koumas och Jayden Danns gjorde sina första A-lagsmål.
Då gick Liverpool vidare i FA-cupen - och ställs nu mot United.
- Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Danns till ITV.

Liverpool vann i helgen ligacupen, och ställdes under onsdagen mot Championship-klubben Southampton på hemmaplan i den femte rundan i FA-cupen.

Liverpool-tränaren Jürgen Klopp hade en skadedrabbad trupp inför matchen, och ställde upp med ett rejält reservbetonat lag med stjärnor som Ibrahima Konate, Alexis Mac Allister och Luis Diaz på bänken. Med tanke på att Liverpool hade många unga spelare på planen var det heller inte helt oväntat att Southampton inledde bäst.

Southampton hotade tidigt med en träff i virket, och hade sedan flera fina försök mot mål, men utan utdelning, och i stället spelade sig Liverpool in i matchen.

Liverpool tog över spelet ju längre första halvlek led, och i den 44:e minuten slog Lewis Koumas, 18, till med ett avslut via motståndare i mål till 1-0. 18-åringen fick därmed fira sitt första mål i sin första match med den engelska storklubbens A-lag.

Liverpool utökade även i andra halvlek två gånger om, då en annan ung talang klev fram - Jayden Danns med sina två första A-lagsmål på tre matcher till seger med 3-0.

Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag har stöttat den här klubben sedan jag var liten. Det känns som att jag är med i en film, säger Danns till ITV och fortsätter:

- Jag vet inte vad min pappa ska göra nu, för han var i tårar när jag gjorde min debut. Jag är tacksam över att ha fått möjlighet att spela.

Liverpool är därmed nu klart för kvartsfinal mot Manchester United i FA-cupen.

Liverpool: Kelleher - Gomez, Quansah, van Dijk, Tsimikas - Bradley, Clark, McDonnell - Elliot, Gakpo, Koumas.

Southampton: Lumley - Bree, Stephens, Bednarek, Manning - Aribo, Rothwell, Charles - Edozie, Mara, Sulemana.