Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Liverpools nya regler - Lista på förbjudna ord

Foto: Twitter

Ett axplock av ord som inte får skrikas under matcherna

Liverpool tar till en ny metod för att få bort diskriminering från läktarna. Det har nu spridits en manual för vad man inte får säga under matcherna.

– Det handlar om att främja jämnställdhet och mångfald, säger Rishi Jain, som ligger bakom kampanjen, till Huffington Post.

Publiken på Anfield har ett antal gånger skrikit "du spelar som en tjej" åt spelare på planen. Oacceptabelt tycker Liverpool som nu tagit fram en lista på ord som inte får skrikas på läktarna.

Liverpool har nu lanserat en kampanj för att få bukt med språket på läktarna. Listan på orden är en del av en handbok som snabbt spridit sig på sociala medier.

– Det handlar om att främja jämnställdhet och mångfald, säger Rishi Jain, som ligger bakom kampanjen, till Huffington Post.

Ovanför listan med de oacceptala orden har klubben skrivit en förklaring:

"Klubben vill utrota alla former av diskriminering och diskriminerande beteende både på och utanför planen. Det är viktigt att förstå ordens innebörd, så här är några exempel på ord som är värda att analysera eftersom de är kränkande och oacceptabla i klubbens ögon".

Liverpool har tidigare varit i blåsväder då klubben år 2011 valde att stötta Luis Suarez när denne dömdes för att ha sagt rasistiska saker till Patrice Evra. Då valde klubben att låta alla spelarna bära Suarez-tröjor under uppvärmningen inför den kommande matchen. På tröjorna stod det även att man stöttade Suarez.

Publicerad 2013-07-31 kl 09:45
Annons
Annons
Annons