Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Liverpools ultimatum: Sluta gnäll - eller flytta

Liverpool tolererar inget gnäll från bänken.
Kenny Dalglish ger alla missnöjda stjärnor ett ultimatum.
- Uppför er bra eller flytta, säger managern

Som i alla större klubbar finns en risk med att värva för många och för bra spelare. I Liverpools fall står flera mångmiljonköp utanför startelvan varje vecka – eftersom det helt enkelt inte finns plats för alla på planen.

När laget 2-1-slog Chelsea den gångna helgen inleddes matchen med Andy Carroll, Stewart Downing och Jordan Henderson som avbytare. Spelare som alla kostat 150 miljoner kronor eller mer att hämta till Anfield.

- Styrkan i en trupp mäts alltid genom att titta på de spelare som inte startar. Där hämtar du din energi och dina framgångar. I slutändan är det tungt för de som sitter på bänken, det är svårt att hålla dem motiverade, säger Dalglish.

Samtidigt är just motivation och koncentration exakt vad som krävs för att lyckas.

- Om spelarna kommer in med en väldigt god attityd, och inte gnäller när de utelämnas, då hjälper det hela klubben. Om de inte tänker ge allt däremot, då är inte det mitt problem. I slutändan innebär det att vi värvar folk med rätt karaktär och inställningen att spela.

Han betonar att säsongen är lång och att den som bär huvudet högt och inte viker ned sig kommer att få sin chans.

- De elva som startade mot Chelsea gjorde ett fantastiskt jobb, och detsamma gäller inhopparna. Att de visade glädje när de blev inbytta skadar ingen – snarare tvärtom, säger Dalglish.

Publicerad 2011-11-25 kl 09:09
Annons
Annons
Annons