Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ljungberg: ”Jag tycker inte vi borde sluta prata om topp fyra”

Premier League 2019-12-08 kl 08:21

Arsenal har inte vunnit i Premier League på två månader.
Trots det utesluter inte Fredrik Ljungberg en topplacering.
- Jag tycker inte vi borde sluta prata om topp fyra, säger tränaren enligt Sky Sports.

Foto: Bildbyrån

Fredrik Ljungberg har fått en tung start på sin tid som Arsenaltränare. Svensken fick med sig ett kryss i debuten mot Norwich innan Arsenal föll mot Brighton i veckan med 2-1 i hemmadebuten. Men trots inledningen samt att laget har tio poäng upp till topp fyra vill Ljungberg inte utesluta att laget kan ta en Champions League-plats i vår.

- Nej, jag tycker inte vi borde sluta prata om topp fyra, säger han enligt Sky Sports.

- Men för oss handlar det om att koncentrera sig på vad vi gör här och nu och inte kolla upp, ner eller i sidled. Vi kan bara fokusera på vårt spel och vårt självförtroende.

”Freddie” har också i sina två första matcher valt att satsa på rutin före klubbens ungdomar. Förutom 20-åriga Joe Willock har det främst varit mer rutinerade spelare som har fått chansen.

ANNONS

- Jag har inte sagt att jag kommer bygga laget med några specifika spelare men jag kände att jag ville ha erfarenhet med tanke på att vi är i den svåra situation vi är i för tillfället.

- Jag bestämde mig för att inte spela alla unga spelare som kommer att förändra framtiden för den här klubben. Jag gjorde ett medvetet val att välja de äldre spelarna som kan ta ansvar och förändra matcher.

I svenskens tredje match vid rodret kommer Arsenal att ställas mot West Ham i ett Londonderby. Nu behöver klubbens negativa trend vändas och de framträdande spelarna behöver kliva fram, menar Ljungberg.

- Vi måste. Vi måste ändra den här nedåtgående spiralen. Det kommer vara ett stort tillfälle men det kanske är bra för våra spelare. De kan slappna av lite och fokusera på matchen och förhoppningsvis göra det de gjorde när vi kom ut i andra halvleken mot Brighton, säger tränaren.

ANNONS

Arsenal ställs mot West Ham på måndagskvällen.

Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Paketet består av UEFA Champions League från Telia, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf. HBO Max kan väljas till utan extra kostnad.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto