Ljungbergs mardröm - föll mot Brighton efter sent avgörande

Fredrik Ljungbergs hemmadebut som Arsenal-manager blev blytung.
Graham Potters Brighton vann med 2-1 efter ett sent avgörande av Neal Maupay.
- "Freddie" har hjälpt laget mycket den här veckan. Han har adderad mycket energi i omklädningsrummet, säger Hector Bellerin trots förlusten enligt BBC.

Efter 2-2 i debuten mot Norwich var det under torsdagskvällen dags för Fredrik Ljungberg att göra sin första match på Emirates Stadium som Arsenal-manager. För motståndet stod Graham Potters Brighton.

Det skulle bli en mardrömsdebut för Ljungberg inför hemmasupportrarna. Arsenal inledde visserligen matchen piggt och förde spelet, men Brighton jobbade sig in i matchen och var laget som skapade de bästa chanserna. Hemmalaget var frustrerat och spelarna gestikulerade friskt mot varandra under den första halvleken.

Målet skulle också komma från gästerna. Efter en hörna damp bollen ner framför fötterna på Adam Webster som borrade in 1-0-målet i den 37:e minuten. Bara minuter senare fick Joe Willock ett jätteläge att utjämna på nick, men Matt Ryan stod då för en strålande räddning.

I halvtid agerade Fredrik Ljungberg och bytte ut Willock mot Nicolas Pepé. Arsenal skapade tryck direkt i andra och utdelningen skulle komma efter fem minuter. Alexandre Lacazette skarvade en hörna in i mål vid den bortre stolpen.

Men trycket skulle avta, och istället var det gästerna som kunde återta ledningen. Tio minuter från slutet slog Aaron Mooy ett fint inlägg som Neal Maupay nickade in i burgaveln. Inhopparen Gabriel Martinelli var mycket nära att utjämna, men Matt Ryan stod på nytt för en stark räddning när brassen nickade.

Brighton kunde hålla undan och vinna med 2-1, och hemmapubliken buade ut sitt lag när slutsignalen ljöd. För Arsenal var det sjunde raka Premier League-matchen och nionde tävlingsmatchen totalt utan en vinst. Det är klubbens värsta segerlösa svit sedan 1977.

En tuff start för Fredrik Ljungberg på sin tid som interim-manager.

- "Freddie" har hjälpt laget mycket den här veckan. Han har adderad mycket energi i omklädningsrummet, säger Hector Bellerin trots förlusten till Amazon, enligt BBC.

- Alla spelare har gett 100 procent. När vi går ut på planen vill vi vinna och ge vårt bästa. Jag känner att laget var fullt av energi, det är svårt att ta. Vi måste fortsätta jobba, jag är 100 procent säker att resultaten kommer att komma.

Bellerin tyckte att Arsenal var det bättre laget mot Brighton.

- Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har känslan att vad vi än gör så blir det inte rätt. Laget gav sitt bästa. Vi skapade chanser och vi försvarade oss bra, men det verkar som att vi behöver så många chanser för att göra mål och lag gör mål på varenda chans mot oss. Jag har svårt att hitta orden.

För Arsenal väntar nu ett London-derby mot West Ham på måndag.

Lagens startelvor:

Arsenal: Leno - Bellerin, Luiz, Sokratis, Kolasinac - Torreira, Xhaka, Willock - Özil - Lacazette, Aubameyang.

Brighton: Ryan - Alzate, Dunk, Webster, Burn - Stephens, Pröpper, Gross - Mooy, Maupay, Connolly.