POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
3v

Luiz om spelet bakom Arsenal-flytten: "Bestämde mig för att lämna innan det fanns kontakt"

Foto: Bildbyrån.

David Luiz flytt till Arsenal slog ner som en bomb.
Nu berättar mittbacken mer om spelet bakom övergången.
- Jag bestämde mig för att lämna Chelsea innan det fanns kontakt med Arsenal, säger han till The Telegraph.  

Brasilianske mittbacken David Luiz, 32, gjorde i somras en överraskande flytt från Chelsea till lokalrivalen Arsenal. Flytten slog ner som en bomb i England och var för många till stor förvåning, då mittbacken så sent som i maj i år skrev på ett kontrakt över två år med Chelsea fram till sommaren 2021. Det var också ett kontrakt som bröt mot Chelseas policy, då klubben egentligen har som regel att endast förlänga med ett år i taget med spelare som är över 30 år, vilket Luiz är och var då. 

Nu avslöjar Luiz spelet bakom övergången. Han menar att han bestämde sig för att lämna Chelsea redan innan han kände till Arsenals intresse för honom. Detta med anledning av att han och nye tränaren Frank Lampard har olika synsätt på fotboll. 

- Jag bestämde mig för att lämna Chelsea innan det fanns kontakt med Arsenal. Folk känner inte till det, men jag bestämde mig tidigt för att lämna Chelsea. Efter det hade jag kontakt med Arsenal och tog ett beslut, som alla vet, inte var enkelt, säger han till The Telegraph. 

- Jag och Lampard, vi hade ärliga samtal man till man. Hans idéer om fotboll var annorlunda än mina. Vi kom bara överens: "Okej, vi går vidare". Det var på ett ärligt sätt, fortsätter han.

Luiz är samtidigt tydlig med att han har en bra relation med Lampard.

- Vi spelade ihop, vi vann ihop. Vi vann Champions League och Europa League, allt tillsammans. Det är gjort på ett bra sätt. 

Luiz är den här säsongen noterad för åtta matcher i alla turneringar. Arsenal är placerat på femteplats i Premier League och ställs under måndagen mot Sheffield United i ligaspelet. 

Publicerad 2019-10-21 kl 12:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå