Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

"Lukaku saknade motivation"

Foto: AP

José Mourinho går till attack mot belgaren efter flytten til Everton.

- Han var aldrig motiverad att konkurrera i Chelsea, säger Mourinho. 

Igår kväll blev det klart att Romelu Lukaku lämnar Chelsea för spel i Everton. Belgaren skrev på ett femårskontrakt och kostar Everton 325 miljoner kronor att värva från London-klubben - nytt klubbrekord. 

Lukaku lyckades aldrig i Chelsea efter flytten från Anderlecht och efter en handfull utlåningar de senaste säsongerna flyttar han nu för sista gången. Mourinho är inte speciellt ledsen över spelarflytten. 

- Först och främst så var Romelu väldigt tydlig i sin motivation och sin inställning att han inte ville komma till konkurrenssituationen i Chelsea, säger Mourinho till reportrar. 

- Han ville spela i Chelsea men bara om han var förstavalet - i en klubb i vår storlek är det väldigt svårt att lova en spelare den statusen. Det minskade direkt hans vilja att komma till oss. När Everton sen kom med storbudet och vi vill hålla oss inom Financial Fair Play så tog vi beslutet.

Lukaku är väldigt nöjd med flytten.

- Roberto hade mycket att göra med affären. Han kan fotboll och jag vill lära mig och utvecklas under honom. Han utmanade mig personligen. Jag sa väldigt tidigt att jag ville spela under honom, resten sköttes av styrelsen och min agent. Nu när jag är här så vill jag hjälpa mina lagkamrater.

Publicerad 2014-07-31 kl 09:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons