Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Luton: Lockyer har skrivits ut från sjukhuset

Premier League

Luton-backen Tom Lockyer kollapsade på planen efter hjärtstopp.
Nu är han inte längre är på sjukhus.
- Lockyer har påbörjat rehab i sitt eget hem, skriver Luton på sin officiella hemsida.

Foto: Bildbyrån.

Tom Lockyer.

Det var i matchen mot Bournemouth som obehagliga scener utspelade sig. Luton-försvararen Tom Lockyer kollapsade plötsligt på planen - och spelet avbröts.

Luton gav kvickt besked om att spelaren lyckligtvis var vid medvetande och klubbens läkare meddelade även att spelaren drabbats av hjärtstopp.

Nu meddelar Luton att backen har fått lämna sjukhuset, där han spenderat tiden sedan kollapsen och nu kan påbörja sin rehabilitering hemifrån.

- Vi är tacksamma att rapportera att Tom Lockyer nu har påbörjat en period av rehabilitering från bekvämligheten av sitt eget hem efter att han skrevs ut från sjukhuset i onsdags, meddelar Luton på sin officiella hemsida och fortsätter:

Annons

- Tom, hans familj och klubben vill tacka alla i fotbollsfamiljen som har skickat meddelanden om oro och kärlek. Nivån på stödet har varit överväldigande.

Vidare berättar också Luton mer ingående anledningen bakom kollapsen och hur läkarna åtgärdat hjärtproblemet.

- Ett framgångsrikt ingrepp ägde rum på tisdagen där Tom lät montera en ICD-enhet (Implantable Cardioverter defibrillator) för att förhindra en upprepning av lördagens incident skriver klubben och fortsätter:

- Vi kan nu även bekräfta att testerna som gjordes denna vecka visade att problemet som Tom upplevde i lördags var annorlunda än förmaksflimmern han drabbades av i maj.

Matchen mellan Bournemouth och Luton kommer att spelas om senare under säsongen.

Lockyer kom till Luton från Charlton under 2020, och är den här säsongen noterad för 15 framträdanden i Premier League. Totalt sett har han gjort 118 matcher med den engelska Premier League-klubben.

Annons
Publicerad 2023-12-21 kl 13:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto