Mållöst i stormötet när Lindelöf gjorde PL-debut

Victor Nilsson Lindelöf fick göra PL-debut i stormötet mellan Liverpool och Manchester United.
Målchanserna i matchen lyste med sin frånvaro och det blev mållöst.
- En poäng på Anfield är okej, säger José Mourinho på presskonferensen efter matchen.

Efter åtta omgångar fick till slut svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf göra Premier League-debut för Manchester United. Mittbacken hoppade in på stopptid i den andra halvleken och fick njöja sig med 45 sekunder på planen.

Matchen i sig var en chansfattig tillställning, där Uniteds avsaknad av Paul Pogba var tydlig.

De få chanser som skapades kom i den första halvleken.

Nemanja Matic fick på en bra träff från distans efter en halvtimme, men det tunga skottet smet över.

Några minuter senare fick Liverpool i sin tur ett bra läge att ta ledningen. David De Gea i Uniteds mål lyckades dock avvärja Joel Matips avslut med en fin benparad.

Bara minuten före paus väggspelade sedan Romelu Lukaku fint med Anthony Martial, men belgarens avslut gick rakt på Simon Mignolet.

Under den andra halvleken blev det mer och mer ställningskrig ju längre halvleken pågick.

Efter dryga timmen skrek Liverpool och Phillippe Coutinho på straff när brassen gått omkull i straffområdet men domaren Martin Atkinson valde att fria.

United backade längre och längre bak i planen och såg ut som den nöjdaste laget när Atkinson blåste av matchen som slutade 0-0.

- En poäng på Anfield är okej. Vi kom hit för att ta tre poäng, men i den andra halvleken kände vi att det skulle bli svårt med tanke på hur matchen utvecklade sig. Det var lite som en omgång schack under den andra halvleken, säger José Mourinho på presskonferensen efter matchen enligt Uniteds hemsida.

"Se till att ni ser höjdpunkterna från Liverpool mot Manchester United på "Match of the day" i kväll. Om redigerarna nu lyckas hitta några", Twittrade den tidigare storspelaren Gary Lineker efter matchen.

Liverpool: Mignolet - Gomez, Matip, Lovren, Moreno - Henderson, Wijnaldum, Can - Salah, Firmino, Coutinho.

Manchester United: De Gea - Valencia, Smalling, Jones, Darmian - Herrera, Matic - Young, Mchitarjan, Martial - Lukaku

Publicerad 2017-10-14 kl 15:15