Målvaktstavla hjälpte Spurs - vann hemma mot Newcastle

Tottenham kliver upp på andra plats i Premier League-tabellen.
Detta efter seger 1-0 hemma mot Newcastle.

Inför lördagens möte med Newcastle hade Tottenham chansen att gå om Manchester City i toppskiktet av Premier League-tabellen, men då krävdes vinst hemma mot Newcastle.

Tottenham skapade inte mängder med chanser, men ändå de bästa. I första halvlek var de en ramträff från 1-0 och i den andra rensade Newcastle på egen mållinje. Men med knappa tio minuter kvar lyckades laget inte stå emot.

Heung-min Son utmanade i straffområdet och testade avslut. Bollen gick under Newcastle-målvakten Martin Dubravka som nog får be om ursäkt till sina lagkamrater efter matchen.

Några minuter senare Dubravka på nytt nära att ställa till det för sig efter en utrusning. Men Tottenham lyckades inte näta då och matchen slutade 1-0.

Resultatet innebär att Tottenham tar steget upp på andra plats i tabellen, en poäng före Manchester City som har chansen att gå om i morgon då laget tar emot Arsenal på hemmaplan. Liverpool leder ligan, fyra poäng före Tottenham.

Lagens startelvor:

Tottenham: Lloris - Trippier, Alderweireld, Sanchez, Vertonghen, Winks, Sissoko, Eriksen, Lamela, Lucas, Son

Newcastle: Dubravka - Yedlin, Schär, Lascelles, Lejeune, Ritchie, Hayden, Longstaff, Atsu, Perez, Rondon