Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Manchester City krävde skadestånd av Uefa efter rekommendation om CL-uteslutning

Manchester City riskerade ett års uteslutning ur Champions League.
Klubben regerade starkt mot att de uppgifterna läckte ut i media, rapporterar The Times.
City ska ha krävt skadestånd av Uefa, som slog tillbaka mot anklagelser om läckor.

Manchester City har flera gånger varit under granskning av Uefa för att klubben ska ha brutit mot Financial Fair Play-reglerna som Uefa instiftat. 2014 bötfälldes klubben med över en halvmiljard kronor av Uefa för brott mot regelverket och förra årets startades en ny utredning mot klubben efter att Football Leaks läckte dokument som visade att City missledde Uefa. The Guardian uppgav i januari att den nya utredningen kan innebära att klubben straffas med ett års avstängning från spel i Champions League.

Nu rapporterar The Times att Manchester City var rasande över läckan och att klubben krävde skadestånd för det inträffade. Dessutom menade City att Uefa skulle utreda huruvida läckan kunde ske i första läget för att Uefa skulle kunna vidta åtgärder mot den eller dem som stått bakom läckan.

ANNONS

City tog ärandet till idrottens skiljedomstol Cas, som nekade Citys begäran. Dessutom svarade chefsutredaren Yves Leterme på begäran med att slå tillbaka mo uppgifterna och bestämt förneka att han eller någon annan hade läckt uppgifterna.

”Era anklagelser är grundlösa och oacceptabla i den ton de skrivs. Vänliga observera att jag inte kommer att fortsätta en sådan korrespondens och att jag inte kommer att svara på mer grundlösa anklagelser riktade mot mig personlig och/eller mot mina kollegor” skrev utredaren i sitt svar.

Utredningen mot City handlade om att Manchester City misstänktes ha brutit mot Financial Fair Play genom att ägaren Sheikh Mansour skjutit in mer pengar i klubben än vad som är tillåtet av reglerna genom att klubben slöt sponsoravtal med Ethiad och tre andra sponsorer från Abu Dhabi.  Sponsoravtalen värderades upp till 118,75 miljoner pund, vilket i sig är drygt 1,5 miljarder svenska kronor.

ANNONS

Ärendet är just nu hos Uefas:s "undersökande kammare" och om de bedömer att Manchester City har försökt vilseleda Uefa kan alltså Manchester City erhålla ett förbud från Champions League på upp till ett år.

Publicerad 2020-02-12 kl 20:29
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 499kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto