Manchester City skakat i galet målkalas - var nära att tappa 4-0-ledning

Leicester var på väg mot en jättevändning.
Då spände Manchester City musklerna, tog nionde raka segern och får nu fira nyår som serieledare.
- Vår tränare varnade oss i halvtid. Vid 4-0 måste man döda matchen, säger Raheem Sterling till BBC efter matchen.

Tre av annandagsmatcherna i Premier League ställdes in på grund av covid-19. Både Manchester City och Leicester var dock redo för spel och under söndagseftermiddagen möttes lagen på Etihad Stadium.

Pep Guardiola valde att ställa upp med Raheem Sterling från start. Han återfanns på topp tillsammans med Riyad Mahrez och Kevin De Bruyne. På bänken satt återigen Jack Grealish och Phil Foden.

Manchester City rivstartade matchen hemma på Etihad Stadium. Redan i femte minuten öppnade Kevin De Bruyne målskyttet när belgaren fick bollen i straffområdet, vände om och placerade in 1-0. Kort därefter utökade City ledningen. Efter lång VAR-granskning fick hemmalaget straff, fram klev Riyad Mahrez som distinkt sköt upp 2-0 i krysset.

Ja, det var en överkörning på Etihad inledningsvis. 20 minuter stod på klockan när Leicester-målvakten Kasper Schmeichel misslyckades att styra undan ett lågt inlägg, bollen gick rakt ut till Ilkay Gündogan som kunde göra 3-0. Bara minuter senare fällde Youri Tielemans, som även orakade Citys första straff, Raheem Sterling i straffområdet varpå domaren pekade på straffpunkten.

Sterling tog själv hand om straffen och från elva meter gjorde han inget misstag. 4-0 efter 25 minuter, ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

Leicester vaknade till liv efter paus och tog sig tillbaka in i matchen genom två snabba mål. James Maddison reducerade, och med dryga halvtimmen kvar att spela gjorde Ademola Lookman 4-2.

Försöket att hämta upp underläget? Ja, det stannade inte av där. I 65:e minuten gjorde nämligen Kelechi Iheanaacho 4-3 efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Leicester hade då svarat för tre mål på tio minuter.

Manchester City var skakat - men kort efter det tredje baklängesmålet skapade man sig återigen lite andrum. Aymeric Laporte nådde högst på en hörna och nickade in 5-3. Det var många som njöt av underhållningen på klassiska Boxing Day.

Wow, vilken match!, säger den tidigare Manchester City-spelaren Michael Brown till BBC.

Manchester City vann till slut matchen med 6-3 efter att Raheem Sterling gjort sitt andra mål för dagen i slutminuterna. Tre poäng som betyder att Manchester-klubben nu befäster serieledningen i Premier League.

- Vår tränare (Pep Guardiola) varnade oss i halvtid. Leicester släppte in fyra mål i första halvlek men slutade inte att anfallet, de skapade chanser, säger Raheem Sterling enligt BBC.

- Det är en besvikelse. Vi behövde bara kontrollera matchen. Vid 4-0 måste man döda matchen. Leicester har några riktigt bra spelare. De vek inte ned sig utan fortsatte bara att spela. Credd till dem.

Pep Guardiola valde att fokusera på det positiva och hyllade sina spelare efter 6-3-segern.

- Det var en Boxing Day-match. En rolig match att titta på och vi fick tre poäng. Kvaliteten som våra spelare har producerade så många målchanser som vi gjorde i dag. Ingen tränare eller taktik kan göra det utan den kvaliteten, säger Pep Guardiola till BBC, och berömmer Leicester:

- Det var konstigt. Även när vi ledde med 4-0 i halvtid, varje gång Leicester hade bollen tog de sig till vår sista tredjedel och hittade bra passningar. Deras spelare rörde sig mycket och hade mycket kvalitet. Leicester är mästare på kontringar.

City förlängde även sitt rekord gällande flest antal segrar i engelska högstaligan under ett kalenderår. Det nya rekordet är nu 35 segrar, vilket är två fler än Liverpools tidigare rekord från 1982 på 33.

Manchester City: Ederson - Cancelo, Dias, Laporte, Zinchenko - Silva, Fernandinho, Gündogan - Mahrez, De Bruyne, Sterling.

Leicester City: Schmeichel - Albrighton, Amartey, Vestergaard, Thomas - Dewsbury-Hall, Tielemans, Maddison - Pérez, Iheanacho, Lookman.