Manchester City tog bekväm storseger - Foden med dubbla mål

Manchester City satte full fart i första halvlek.
Tre mål på under 20 minuter säkrade segern mot Brighton.
Phil Foden briljerade med två mål och en assist.

Den första halvtimmen visade Manchester City upp sig från sin bästa sida. Efter en kvart gjorde Ilkay Gündogan matchens första mål. Men det var inte utan att Brighton-spelarna protesterade. Gabriel Jesus krockade rejält med målvakten Robert Sanchez innan Bernando Silva får fram bollen till Gündogan vid mållinjen. Hemmalaget ville därmed ha frispark, men domaren stod fast.

Den ledningen skulle sedan utökas två gånger om av Phil Foden. Det var även 3-0 som var ställningen i paus.

I andra halvlek fick Brighton styra spelet allt mer och kom till flertalet vassa chanser. Det dröjde dock innan det blev utdelning. Men efter 80 minuter spelade fick de med sig en straff. Det efter att Ederson kommit in sent mot Enock Mwepu vid kortlinjen.

Alexis MacAllister tog hand om straffen, och trots att Ederson nådde bollen lyckades han inte stoppa den, utan slog bara in den i mål.

City lät det dock inte bli mer nervöst än så. Efter reduceringsmålet tog de över allt mer spelmässigt. På stopptid satte inbytte Riyad Mahrez 4-1 med ett skott upp i måltaket, assisterad av Foden.

Det blev även det sista som hände i matchen. City kliver därmed upp på andraplats i tabellen, efter ledande Chelsea, medan Brighton blir kvar på fjärdeplatsen.

Publicerad 2021-10-23 kl 20:34