Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Manchester Citys ägare överväger att köpa indisk klubb

Premier League

City Football Group äger sedan 2008 Manchester City. 
Nu överväger bolaget även att köpa en klubb i Indien. 
- Jag skulle säga att vi slutför en investering i Indien i år, säger vd:n Ferran Soriano enligt Sky Sports. 

Foto: Bildbyrån.

City Football Group, som sedan 2008 äger Manchester City, är grundat av Sheikh Mansour bin Zayed Al-Nahyan, en del av kungafamiljen i Förenade Arabemiraten. Utöver City äger även City Football Group bland annat New York City och Melbourne City, samtidigt som de nyligen meddelade att bolaget köper kinesiska klubben Sichuan Jiuniu.

Nu kan även ett köp av en indisk klubb vara aktuellt. City Football Groups vd Ferran Soriano bekräftar att de ser över möjligheten. 

- Vi har intresse i några marknader och länder där det finns en genuin fotbollspassion och möjligheter, så som i Kina, men även i Indien. Det finns därmed andra möjligheter i Asien, säger Soriano enligt Sky Sports. 

ANNONS

- Vi måste ha tålamod med all utveckling. Vi har under nästan två år tittat på Indien. Jag skulle säga att vi slutför en investering i Indien i år, fortsätter han. 

City Football Group äger i dagsläget - utöver Manchester City New York City och Melbourne City - Club Atlético Torque, Girona, Yokahoma F. Marinos och Sichuan Jiuniu. Soriano var nyligen öppen med att det lär bli fler investeringar i klubbar i framtiden. 

- Jag kan inte se tio år framåt, men gruppen lär ha två eller tre fler lag. Om det kommer att förändras om fem år och vi kommer att ha fler (lag)? Kanske, jag vet inte, men vi fortsätter att följa målet som vi hade för sex år sedan. Jag tror att vi kommer att ha två eller tre fler lag, sa han enligt Sky Sports då. 

Publicerad 2019-03-05 kl 08:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto