Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Manchester-klubbarna skakas av attentatet: "Vi är i chock"

Premier League

Ett bombdåd i Manchester krävde ett stort antal människoliv.
I ett kort uttalande framför United och City nu sina kondoleanser.
”Vi är i djup chock”, skriver Manchester United på sitt twitterkonto.

Foto: Bildbyrån/TT.

På onsdag ställs Manchester United mot Ajax i finalen av 2017 års Europa League. Finalen kommer att spelas på Friends Arena i Solna på en slutsåld stadion och Zlatan Ibrahimovic kommer, skadan till trots, att finnas på plats.

Natten mot tisdagen drabbades dock Manchester av ett förmodat terrordåd i samband med att den amerikanska artisten Ariana Grande genomfört en konsert och i skrivande stund har 22 människor bekräftats omkommit och över 50 skadats.

Dådet är ett av många i Europa under de senaste åren, Stockholm drabbades som bekant så sent som i april, och det skakar om Manchester United inför den kommande finalen. I ett kort uttalande på sitt twitterkonto riktar man sina tankar till de som drabbats av den fruktansvärda attacken.

ANNONS

”Vi är i djup chock efter gårdagskvällens fruktansvärda händelser i Manchester Arena. Våra tankar och böner riktar sig till alla de som drabbats”, skriver man i ett uttalande.

Enligt brittiska Daily Mail kommer spelarna i United att bära sorgeband under matchen. Samma tidning uppger också att klubben - om man skulle lyckas vinna Europa League - inte kommer att hålla någon bussparad med fansen i Manchester för att fira titeln.

Även lokalrivalen Manchester City tog till sociala medier för att visa sitt deltagande.

"Det är med stor sorg vi fått höra om de fruktansvärda händelserna på arenan. Våra tankar riktas till de som drabbats och till vår stads akutpersonal", skriver man.

Niklas Bodell är kommunikationschef på Svenska Fotbollförbundet. Han säger under tisdagsmorgonen att det för tillfället inte är aktuellt att förändra något kring säkerheten inför matchen.

ANNONS

- Inte i nuläget. Det är så väldigt många obekräftade uppgifter nu och vi har inte anledning att fatta några andra beslut än de vi redan har fattat gällande vårt säkerhetsarbete. Vi är väldigt trygga med det så här långt och vi har en ständigt pågående dialog med både polisen och med Uefa som är väldigt konstruktiv. Just nu vill vi bara avvakta den fortsatta händelseutvecklingen, säger han till Fotbollskanalen.

Hur pass omfattande är säkerhetspådraget inför matchen?
- Det är självklart en prioriterad fråga och har varit hela tiden då vi planerat för det här arrangemanget. Vi har hela tiden haft en väldigt hög säkerhetsberedskap och det kommer vi att fortsätta att ha.

Även Uefa har efter händelserna uttalat sig kring finalen i Solna:

"Det finns i dagsläget ingen information som gör gällande att någon av aktiviteterna kring Europa League-finalen skulle vara föremål för en attack. Uefa har arbetat nära lokala myndigheter och det svenska förbundet under många månader och risken för terroristattacker har tagits med i beräkningarna redan från början av projektet.", skriver man.

ANNONS
Publicerad 2017-05-23 kl 11:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto