Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Manchester United jagar svensk 13-åring: "Uppmuntrande för honom"

Manchester United jagar en svensk 13-åring. Brommapojkarnas Jamaal Raage är inbjuden till sitt andra gästspel med klubben.
- Uppmuntrande för honom, säger BP-basen Ola Danhard.

Anfallaren anses vara mycket talangfull och ska ha väckt intresse från en rad europeiska storlag. Bland annat AC Milan, Chelsea och Bayern München. Men hittills har han enbart besökt Uniteds ungdomsakademi, där han fått prova sina vingar i en internationell miljö.

- Det stämmer att han var där i sällskap med Tommy Söderström (sportchef för ungdomssektionen) i slutet av oktober. Vi släpper aldrig iväg någon på egen hand utan sällskap av våra representanter, säger klubbdirektören Ola Danhard till fotbollskanalen.se.

Nu är det tänkt att Jamaal Raage ska återvända till England för ytterligare en vända med Manchester Uniteds juniorakademi.

- Så kan det vara, men det vet Tommy Söderström i så fall mer om, säger Ola Danhard.

Enligt honom ska man dock inte betrakta resorna som något provspel.

- Vi ser det som en uppmuntran där killarna får chansen att komma iväg och spela fotboll. Det ska vara en rolig erfarenhet för dem, säger Danhard.

Han vill inte skriva under på att det skulle innebära en ökad press för ungdomarna att lämna Sverige i en så pass tidig ålder. Danhard betonar att alla liknande arrangemang sker i samförstånd med föräldrar som godkänner allt – och att den grundläggande tanken inte är att spelarna i fråga ska flytta, utan bara få chansen att uppleva en ny miljö.

- Vi har haft massvis av personer som provat. I förra veckan var det fem stycken samtidigt som var iväg och på resor. Då är det som sagt mer för att få en ny erfarenhet, som en uppmuntran för att man varit duktig, säger Danhard.

Men brukar det röra sig om så unga personer som 13-åringar?
- Nej, inte så pass unga, det har det inte varit.

Vad säger du om risken att det blir jobbigt för en person i den åldern med medierapportering och högt ställda förväntningar?
- Vi har aldrig upplevt tidigare att det varit något sådant problem. Vissa kommer hem och känner att ”det här var inget kul” medan andra tycker tvärtom.

I vilken ålder tycker du att det är lämpligt att flytta?
- Det finns inget generellt svar, det är upp till var och en . Vissa kan åka tidigt, och andra mår bättre av att vänta längre, säger Ola Danhard.

Fotbollskanalen.se har sökt Brommapojkarnas Tommy Söderström för en kommentar. Förre landslagsmannen Patrik Andersson jobbar med spelarrekryteringar åt Manchester United men har inte varit inblandad den här gången. Hans uppgifter inriktas mer på färdiga seniorspelare som kan vara aktuella att värva.

Publicerad 2010-11-20 kl 17:16
Annons
Annons
Annons