Manchester United klarade kryss - Arsenal-back syndabock i stormötet

Arsenal ledde två gånger om - men kryssade ändå.
Manchester United räddade en poäng efter ett misstag av Sead Kolasinac till 2-2 i stormötet på Old Trafford.
- Vi förtjänar en poäng, säger United-mittfältaren Nemanja Matic enligt BBC.

Manchester United tog i kväll emot Arsenal hemma på Old Trafford i Premier League. United-tränaren José Mourinho gjorde hela sju förändringar från helgens möte med Southampton, då bland annat Romelu Lukaku och Paul Pogba den här kvällen fick inleda matchen på bänken. De fick i stället först hoppa in i andra halvlek.

Efter en händelsefattig inledning av matchen, så tog Arsenal i den 26:e minuten ledningen efter hörna. Shkodran Mustafi slet sig loss från sin bevakning och nickade bollen rakt på United-målvakten David De Gea, som fumlade med bollen och tappade in den i eget mål. Det dröjde däremot inte länge förrän det var kvitterat.

Anthony Martial höll sig bara några minuter senare framme i straffområdet efter en frispark och lirkade in 1-1. Det var möjligen till extra stor glädje för honom, då han fick fira mål på sin födelsedag. Mer än så blev det inte och 1-1 stod sig första halvlek ut.

Om första halvlek bjöd på fin fotboll, så var andra halvlek än mer sprakande. United och Arsenal turades om att trycka på framåt och till slut kom ytterligare två mål.

Arsenal-inhopparen Alexandre Lacazette fick, bara ett par minuter efter sitt inhopp, yta i straffområdet och skulle just ta avslut när han i stället fick se Marcos Rojo peta in bollen i mål till 2-1 för Londonlaget. Återigen stod det sig däremot inte särskilt länge, men nu med en i stället för fyra minuters marginal.

Arsenal-backen Sead Kolasinac drällde med bollen i straffområdet, lyckades inte få iväg den och fick i stället se Jesse Lingard skjuta 2-2. Arsenal var i sekvensen senare nära att ta ledningen igen, men fick den gången inte utdelning. United var pressat på övertid, men klarade sig nätt och jämnt undan med ett kryss på Old Trafford.

- Det var öppet och båda lagen attackerade. Det var en jättebra match för fansen och jag tycker att vi förtjänar en poäng. Alla vet att självförtroendet inte är stort, men det här var en match, där vi visade bra karaktär, säger United-mittfältaren Nemanja Matic enligt BBC.

- Matchen öppnades upp i andra halvlek och båda lagen försökte att vinna. Vi gjorde det ganska bra, då det inte är lätt att komma till Old Trafford och vinna. Vi försökte med allt för att ta tre poäng. Det är där vi måste vara lite mer försiktiga. Vi hade två stora matcher nu (även mot Tottenham) och tog fyra poäng, säger Arsenal-målskytten Shkodran Mustafi enligt Manchester Evening News.

Arsenal tappade därmed fjärdeplatsen till Tottenham i ligatabellen, medan United är kvar på åttondeplats i Premier League.

Manchester United: De Gea - Darmian, Bailly, Smalling, Rojo, Dalot - Matic, Herrera, Lingard - Martial, Rashford.

Arsenal: Leno - Mustafi, Papastathopoulos, Holding - Bellerin, Torreira, Guendouzi, Kolasinac - Iwobi, Ramsey - Aubameyang.