POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
1v

Manchester United uppges ha ansökt om att införa ståplats – kan ske redan den här säsongen

Foto: Bildbyrån

Manchester United kan ha en ståplatssektion innan säsongen är över.
Det rapporterar Daily Mail, som menar att klubben ansökt om att få prova så kallad ”safe standing”.

Sedan 1994 har alla lag i Premier League förbjudits från att ha ståplats på sina arenor. Men snart kan det bli ändring på det. Daily Mail rapporterar att flera klubbar har undersökt om det går att införa så kallat ”safe standing” som innebär att alla sittplatser har ett räcke framför sig som åskådarna kan stå mot, och att saken har undersökts av Sports Grounds Safety Authority.

Nu kan Manchester United bli en av de första klubbarna att införa ståplatssektioner. Enligt tidningen har storklubben ansökt om att få införa ”safe standing” på en läktarsektion i det nordöstra hörnet av Old Trafford. Det skulle innebära att cirka 1 500 platser kan få räcken framför sig och på det viset förvandlas till ståplatser. Räckena kan sedan tas bort under Europamatcher, då Uefa-regler säger att inte platser från vara ståplatser i Uefamatcher.

Saken ska ha tagits upp med lokala beslutsfattare och klubben ska hoppas kunna använda det redan under den nuvarande säsongen. Enligt Daily Mail kan ett test komma att genomföras innan den nuvarande säsongen är över.

Sedan tidigare har bland andra flera tyska klubbar såsom Borussia Dortmund och Bayer Leverkusen samt skotska Celtic olika versioner av ”safe standing”. Även Wolverhampton och Tottenham ska enligt Daily Mail ha undersökt möjligheterna att införa ståplatser på sina respektive hemmaarenor.

Publicerad 2020-02-10 kl 23:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå