Manchester United vann mot Wolverhampton - efter dramatisk avslutning

Manchester United vann torsdagens match mot Wolverhampton efter en minst sagt galen avslutning. Wolves kvitterade till 3-3 i matchminut 95 - och många trodde nog att det skulle stå sig. Men United reste sig och satte 4-3 - i den 97:e minuten

Manchester United hade präglats av negativa rubriker i veckan som varit.

Det hela bottnade i att stjärnan Marcus Rashford, 26, festade på en nattklubb i Belfast, Nordirland, förra veckan. Morgonen därpå blixtflög han hem till Manchester, bara för att sjukanmäla sig till laget träning ett par timmar senare.

Klubben inledde ett internt disciplinärende och i slutändan renderade det i att Rashford blev straffad med två indragna veckolöner om cirka 650 000 pund (8,5 miljoner kronor).

Men när United gästade Molineaux för att möta Wolverhampton i Premier League fanns Rashford återigen med från start. Då slog han till direkt.

Efter bara fem minuter blev han framspelad av danske Rasmus Højlund och satte ledningsmålet för United.

- Det där är det enda sättet att svara kritikerna. Jag tror det kanske fanns några som hade spelat på att han skulle göra första målet, och det gjorde han. Ett fint mål, säger BBC:s Lucy Ward.

Rashford var även inblandad i Uniteds 2-0-mål en kvart efter ledningsmålet. Forwarden släppte ut bollen på en överlappande Luke Shaw som slog ett inlägg mot den första stolpen, där Højlund dök upp och stötte in Uniteds andra mål för kvällen.

- Rashford ser vass och snabb ut. Det ser ut som han vill vara där, vilket det inte gjort tidigare under säsongen, sa den förre keepern Paul Robinson i BBC Radio 5 Live.

I den 31:a minuten var Højlund nära att dubbla sin målskörd. Dansken var alert på en hemåtpass från en Wolvesförsvarare och nådde nästan fram till bollen före José Sá i Wolves-målet. Men portugisen var först, ett motlägg uppstod, och bollen smet precis utanför mål.

Innan halvtidsvisslan hade ljudit hade United ytterligare två bollar i nät. Ett genom Højlund och ett genom Casemiro - men båda vinkades bort för offside.

- ten Hag sa före matchen att det här var hans starkaste elva. Han sa också att United skulle se annorlunda ut när alla spelare var tillbaka från skada. Lovande signaler än så länge, Wolves har blivit totalt överkörda över hela planen och siffrorna hade kunnat vara mycket högre, säger Sky Sports Adam Bate.

Ett talande tecken på Wolves första halvlek var att laget blev utbuat i halvtid av hemmasupportrarna.

Andra var dock jämn. Wolves kunde reducera i matchminut 71, efter att Pablo Sarabia satte dit en straff. Det dröjde dock inte många minuter innan United gjorde 3-1. Höjlund höll sig framme och satte utökningen, framspelad av Bruno Fernandes.

Wolves kom dock närmre. Max Kilman satte dit 2-3 i minut 85, och det blev match igen.

Till slut kom kvitteringen. Till Manchester Uniteds stora besvikelse satte Pedro Neto 3-3 i den 95:e matchminuten. Han blev framspelad av Matheus Cunha.

Det sista ordet var ännu inte sagt, dock. Kobbie Mainoo vek in framför straffområdet - och skruvade in 4-3 med bara två minuter kvar av tilläggstiden.

United höll undan - och resultatet stod sig till slutsignal. Resultatet innebär att Manchester United placerar sig på en sjunde plats med åtta poäng upp till fjärdeplatsen.

Wolves: Sá - Kilman, Dawson, Toti - Semedo, Lemina, Doyle, Doherty - Neto, Bellegarde, Cunha.

Manchester United: Onana - Dalot, Varane, Martínez, Shaw - Mainoo, Casemiro - Garnacho, Fernandes, Rashford - Højlund.

Publicerad 2024-02-01 kl 23:31