Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mancini vill ta Torres till City: Vi har antagligen en fördel

Roberto Mancini säger att han gärna ser Fernando Torres i Manchester Citys tröja nästa säsong, men att det antagligen krävs att man kvalar in till Champions League föratt det ska bli aktuellt.

Det kan bli ytterligare en sommar där Manchester City plockar upp den riktigt stora plånboken för att fortsätta sitt försök att bygga världens bästa lag.

City fajtas med Tottenham, och Aston Villa, om den åtråvärda fjärdeplatsen som skulle ge en Champions League-plats. Och skulle City vinna den fajten är det ganska sannolikt att man kommer att satsa rejält för att förstärka laget.

Högt upp på managern Roberto Mancinis önskelista står Liverpools anfallare Fernando Torres. Mancini hymlar inte med att han gärna värvar Torres, som då måste övertygas om att en flytt från Liverpool till City inte skulle vara ett nedköp.
- Vi är ett topplag, och jag tror att alla topplag är intresserade av Torres – men ibland hänger det på spelaren eftersom de gärna vill spela i Champions League. Om vi inte tar fjärdeplatsen kan det nog bli svårt, sade Mancini om chansen att värva Torres, enligt The Guardian.

- För mig är Torres en av Europas bästa anfallare tillsammans med Carlos Tevez, Wayne Rooney, Leo Messi, Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo, fortsatte Mancini.

En sak som talar för Citys chanser att värva Torres från Liverpool är att de är ett av få lag som har de ekonomiska musklerna att betala det som krävs, både vad gäller transfersumma till Liverpool, och Torres lön.

De summor som cirkulerar i England är minst 50 miljoner pund, drygt 550miljoner kronor, till Liverpool – och 200 000 pund i veckan, drygt 2,2 miljoner kronor, till Torres. Och Mancini medgav att hans klubb har en fördel tack vare de förmögna ägarna.
- Antagligen är det så, sade Mancini.

Enligt The Guardian har dessutom signalerna från Torres representanter antytt att man inte längre är lika kallsinniga till inviter från den nyrika Manchester-klubben, som man varit tidigare.

En öppenhjärtig Mancini bekräftade dessutom att City är intresserat av Benficas argentinske ytter Angel Di Maria.

Publicerad 2010-04-23 kl 11:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons