Mané hjälte - fixade blytung trea för Liverpool

Aston Villa tog ledningen direkt.
Men Liverpool vände och vann med 2-1 efter Sadio Manés nickmål.
Det ger laget tre blytunga poäng i titelstriden.

Liverpool var i stort behov av tre poäng mot Aston Villa för att hänga på Manchester City i titelstriden. Då sattes Mohamed Salah på bänken när laget gästade Steven Gerrards mannar - och det var hemmalaget som startade starkast.

Tidigt i matchen, i den fjärde minuten, uppstod en rörig situation framför Liverpools mål. Ollie Watkins såg ut att få en knuff i ryggen och föll. Han drog då med sig dubbla Liverpool-försvarare, vilket gav Douglas Luiz gott om utrymme att nicka bollen i mål. En tidig uppförsbacke för Liverpool med underläge direkt i matchen.

Men det var snart lika i målprotkollet igen. Tyrone Mings föll i eget straffområde och bollen studsade sedan runt innan Joel Matip lyckades stötta in bollen till 1-1. Den något stökiga situationen krävde en VAR-kontroll men målet godkändes.

Med knappa halvtimmen spelad tvingades Liverpool till ett tidigt byte. Fabinho utgick skadad och ersattes av Jordan Henderson.

Trots flera lägen åt båda håll, om än flest för Liverpool, så blev de två tidiga målen de enda i matchens första halvlek. Men i andra halvlek kom ett ledningsmål för gästerna. Diaz slog ett brösthögt inlägg mot Mané, som senegalesen fick ner pannan till för att trycka in bollen vid högra stolpen.

Med 70 minuter spelade hade Diaz gjort sitt och fick lämna plats för Salah. Stjärnan kom till ett läge direkt - men lyckades inte utöka ledningen.

Aston Villa: Martinez - Cash, Konsa, Mings, Digne - McGinn, Nakamba, Luiz - Coutinho - Ings, Watkins

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas - Keita, Fabinho, Jones - Diaz, Jota, Mané

Publicerad 2022-05-10 kl 23:05