Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Marigas flytt till City stoppas av förbundet - HIF missar sex miljoner

England

Manchester Citys värvning av förre Helsingborgspelaren McDonald Mariga stoppas. Kenyanen får inget arbetstillstånd av engelska fotbollförbundet, uppger BBC.

Affären som skulle ta förre Helsingborgspelaren McDonald Mariga från Parma till Manchester City har stoppats. Kenyanen får inget arbetstillstånd. Han har visserligen spelat tillräckligt många landskamper under den senaste tvåårsperioden - men Kenya är för lågt rankat på Fifas lista. Därför stoppar FA transfern.

Övergångssumman ryktades vara på väg upp emot 100 miljoner svenska kronor – varav runt sex miljoner då skulle gått till Helsingborg - men så blev alltså inte fallet den här gången.

- Det är såklart väldigt tråkigt, det beloppet hade varit en perfekt skänk från ovan, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg till fotbollskanalen.se.

Annons

Helsingborg har fortfarande en skuld på 15 miljoner kronor efter kommunens nödlån i samband med konkurshotet som tidigare hängde över föreningen. Nu var tanken att man skulle betala av närmare hälften.

- Vår målsättning är att öka takten i avbetalningarna, men samtidigt hade vi ju förstås inte budgeterat med de här pengarna, säger Myllenberg.

Han känner sig dock förvissad om att Mariga flyttar i något kommande transferfönster - och då kan Helsingborg trots allt ro hem sin bonus.

- Sådan här är ju fotbollen, ingenting är klart förrän det är klart, som jag brukar säga. Men det är förstås inte bara tråkigt för vår del, utan även för McDonalds. Han hade passat perfekt i City, tror jag, säger Myllenberg.


Följ alla affärer HÄR

Publicerad 2010-02-01 kl 15:26
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto