Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Martin Olsson om straffen: ”Jag överdrev lite”

Ont om svenskar i Premier League. Men Martin Olsson går starkt och fixade straffen som gav seger Burnley:
- Trodde att jag skulle få gult, säger han till fotbollskanalen.se.

U21-landslagsmannen Martin Olsson är älskad i Blackburn i dag efter att ha fixat straffen som gav seger i derbyt mot Burnley.

Managern Sam Allardyce hyllade svensken efter insatsen i en match som betyder mycket för fansen:
- Burnley-Blackburn är en klassiker här och fansen har sagt att vi kunder förlora mot Birmingham senast, bara vi vann denna. Det har varit ganska stor press på oss, säger han.

Mycket beröm – hur känns det?
- Jag är i bra form men det är klart att det alltid är härligt med beröm. Det är skönt att höra för självförtroendet.

Blackburns segermål kom på straff efter att Martin Olsson fallit i kamp med Brian Jensen. Det såg billigt ut och Olsson hymlar inte om att han hjälpte till för att få straffen med sig:
- Jag visste att domaren hade blåst dubbelt så många straffar som den som låg närmast honom och därför chansade jag lite.

Slängde du dig?
- Slängde och slängde, jag såg han stack ut foten men kanske överdrev jag lite. När domaren blåste trodde jag att jag skulle få gult kort, men det är ju upp till domaren i det läget.

Martin Olsson gjorde i övrigt en strålande insats på Turf Moor i Burnley och fick ett tveksamt mål bortdömt för offside och hade ett skott där bollen gick i ribban och ut, men mycket väl kan ha varit innanför mållinjen.
- Det var inte offside när man dömde bort målet, men det är sådant som händer. Det kommer, säger Olsson.

Martin Olsson är nu given i ett Blackburn som klättrar i tabellen. Annat läge än i vintras, då var svensken nära att ge upp karriären i Blackburn efter att managern Sam Allardyce sällan gett honom speltid i A-laget.
- Klart att jag hade mycket tankar på att dra då, antingen till Championship eller utomlands, men jag snackade med familjen, brorsan och en del kompisar som kan fotboll och de flesta tyckte att jag skulle stanna och kämpa. Då gjorde jag det.

När vände det?
- Jag fick chansen i FA-cupen mot Aston Villa och mötte Ashley Young och Stewart Downing och ingen av dem kom förbi mig och det gick ganska bra. Efter det sa managern att han skulle spela mig från start och sedan har det gått bra.

- Jag har faktiskt känt mig i bra form hela säsongen och bara väntat på chansen att visa det.

Mot Burnley var du vänsterytter, ibland är du vänsterback – var vill du spela?
- Jag vet inte, jag är bara glad att jag får spela. Jag känner mig lika bekväm på bägge platserna.

Har du hört av Marcus Allbäck och Erik Hamrén?
- Nej, nej, inte alls. Jag skulle givetvis bli glad om de ringde men nu tar jag bara och koncentrerar mig på Blackburn och sedan har vi EM-kval med U21-landslaget och trivs bra med grabbarna där.

95 procent av fotbollskanalens läsare vill se dig i landslaget – hur ser du på det?
- Det är kul att höra, för två månader så var det nog ingen som trodde på det. Säger en del om fotbollen, men får jag chansen kommer jag att ge allt.

Publicerad 2010-03-29 kl 08:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons