Mata sköt Olssons Norwich närmare Championship

Ett ögonblick av briljans av Wayne Rooney, och ett kyligt avslut av Juan Mata, räckte för att hålla Manchester Uniteds Champions League-hopp vid liv. Luis van Gaals manskap vann en händelsefattig match mot Norwich med 1-0.

Mycket annat än skador fanns inte att prata om efter en chansfattig första halvlek på Carrow Road. Anthony Martial var först uppsatt i startelvan, men en hamstring-skada på uppvärmningen gjorde att han tvingades kasta in handduken. Ander Herrera kom in i stället - och Wayne Rooney klev upp på topp.

Det skulle bli än värre på skadefronten.

Norwich, med Martin Olsson från start, gick på knock tidigt och skapade två chanser inom de första fem minuterna. David de Gea tvingades bland annat till en kvalificerad räddning när Cameron Jerome nickade från nära håll. Men sen var det roliga slut i chansväg.

Eländet fortsatte för United när vänsterbacken Matteo Darmian tycktes skada benet illa och tvingades utgå efter knappa kvarten. Cameron Borthwick-Jackson ersatte. Italienaren fick intensiv vård vid sidan av plan innan han sedermera rullades ut på bår.

Jesse Lingard hade en farlig nick för gästerna i den 30:e minuten, men i övrigt lyste United-målchanserna med sin frånvaro.

Tendensen höll i sig i andra halvlek: händelsefattigt, och inget riktigt driv i något av lagen. Herrera testade från snäv vinkel tidigt efter paus men träffade sidnätet.

Det ack så viktiga målet skulle dock komma för gästerna - efter en fin prestation av Rooney. Anfallaren höll kyligt i bollen när ytorna öppnade sig med knappa 20 minuter kvar och serverade Juan Mata, varpå spanjoren rullade in 1-0 från nära håll.

Därmed är United en poäng bakom lokalkonkurrenten City på fjärde plats. Norwich noterade sin fjärde raka förlust och är alltjämt två poäng från säker mark.