Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
10å

Michael Svenson kapten mot West Ham: Klart man var stolt

Michael Svensson, 32, tar steg för steg i sin comeback efter sina mångåriga skadeproblem. På fredagen var han stolt kapten när hans Southampton spelade 2-2 mot West ham i en träningsmatch.
- Man njuter av varje minut, säger han till fotbollskanalen.se.

Efter fyra års skadeproblem är kanske Michael Svensson äntligen - och osannolikt - på väg tillbaka mot kontinuerligt spel med Southampton igen.

I går, fredag, spelade han hela matchen och var kapten när Southampton spelade 2-2 mot ett namnkunnigt West Ham. Och knät verkar ha reagerat bra på belastningen.

- Det känns helt ok och framför allt mycket bättre än förra helgen då jag spelade min första match, säger han till fotbollskanalen.se.

Svensson, som har brosk transplanterat i ena knät, känner av den gamla skadan - men säger sig inte vara orolig.

- Nej, jag tänker inte på det i matchsituationerna. Man njuter av varje minut där ute, säger Svensson som bara hunnit med 67 matcher för "Saints" sedan han kom till klubben 2002.

Hans vilja att komma tillbaka är så pass remarkabel att han var kapten under gårdagen. En stolt sådan.

- Klart att jag är stolt som får den äran i min första start på så länge.

Nu krävs vila och Svensson står över tisdagens träningsmatch mot Stoke. Men han hoppas kunna vara tillgänglig när Championship drar igång mot Cardiff nästa helg.

- Är jag frisk hoppas jag få vara med. Det kändes bra i går. Positionsspelet och att förmågan att läsa spelet sitter där men än så länge tar det tar ju lite längre tid för kroppen än för hjärnan, säger han ödmjukt.

- Det får ta den tid det tar. Nu hoppas jag att de små musklerna blir starkare och starkare och att jag kan bygga upp knät så pass bra att jag når toppform igen.

I så fall en idrottsprestation utöver det vanliga.

Fredrik Ljungberg spelade inte för West Ham.

Publicerad 2008-08-02 kl 23:59
Annons
Annons
Annons