Milner straffhjälte på övertid - Liverpool tog åttonde raka segern

Leicester kvitterade sent mot Liverpool.
Men James Milner gav ändå Liverpool åttonde raka segern på övertid.

Inför kvällens möte mellan Leicester City och Liverpool så kämpade Leicester för att komma upp i tabellen och Liverpool huserade på första plats. Livepool lämnade mötet med åtta raka segrar. Liverpool vann matchen med 2-1 och plockade ytterligare en vinst och tre poäng. I och med sin förlustlösa säsong leder Liverpool fortfarande ligan.

Efter fjorton minuters spel fick Liverpool-mittfältaren James Milner chans på mål, men bollen gick över nättak. Även Mohamed Salah löpte fram mot mål i 19:e minuten men Leicesters målvakt Kasper Schmeichel hann före och skopade upp bollen.

Liverpool hade bra defensivt spel under matchens första 30 minuter men efter det jobbade laget på anfall. Även om Leicester kunde jobba mot Liverpool så hittade hemmalaget enkelt mellan Leicester-spelarna och fortsatte sina anfall.

Sadio Mané fick sedan en målchans och smäckte in Liverpools första mål i 40:e minuten, 1-0. Det stod sig hela första halvlek ut men sedan kom Leicester i kapp.

Leicesters James Maddison kvitterade i den 80:e minuten, då han hittade in mellan Liverpools täta backlinje och la en tunnelboll på målvakten vilket gav matchen 1-1.

Liverpool stängde däremot  matchen genom en straff i andra tilläggsminuten när Marc Albrighton fällde Mané i straffområdet. Straffen lades av Milner och han satte ett säkert skott i höger hörna av målet.

- Jag är mycket nöjd med vårt resultat idag. Vi har hela tiden vetat att det skulle bli ett tufft möte. I första halvlek tog vi inte för oss och i andra hade vi chanser men missade många av dem. Vi var lite för trötta i andra halvlek. Det bästa med laget är att vi alltid fortsätter hitta sätt att vinna, säger Milner till BBC.

Reportern frågar även hur Milner ser på lagets chanser att vinna cupen.

- Vi har inte råd att misslyckas, visst vi har haft en bra början på säsongen men det är fortfarande långt kvar. Poängen vi fick förra året var inte tillräckliga så vi måste fortsätta kämpa, säger han.

När matchen blåstes av blev det rejält hetsigt mellan Leicester-spelarna som hamnade i konflikt med Liverpool, som bärgade åttonde raka segern.