Minamino bakom Liverpool-seger i ligacupen

Ligacupen

Takumi Minamino har haft det tufft efter flytten till Liverpool.
Under tisdagskvällen gjorde japanen dock två mål i bortasegern mot Norwich (0-3) i ligacupen.

Japanen Takumi Minamino, 26, har inte fått det att lossna i Liverpool efter flytten från Salzburg i januari 2020. Efter bristande speltid lånades yttern ut till Southampton i våras.

Under tisdagskvällen fick Minamino dock chansen från start för Liverpool i ligacupen borta mot Norwich. Det var hans första minuter med A-laget för säsongen.

Minamino tackade för förtroendet genom att ge Liverpool ledningen redan i den fjärde minuten när han klippte till och tryckte in 0-1 från nära håll efter en hörna. I slutet av första halvlek fick Norwich chansen att kvittera från straffpunkten, men Liverpool-målvakten Caoimhin Kelleher räddade Christos Tzolis elvametersspark.

Divock Origi kunde i stället nicka in 0-2 i början på andra halvlek innan Minamino fastställde slutresultatet till 0-3 när han lirkade bollen i nät med tio minuter kvar av ordinarie tid. Liverpool är därmed vidare till ligacupens fjärde omgång.

Bland övriga resultat i tisdagens ligacupmatcher återfinns Queens Park Rangers straffseger mot Everton, Brentfords 7-0-seger hemma mot Oldham och Manchester Citys 6-1-vinst hemma mot Wycombe.