Mittbackarna frälste Arsenal - Holding med första ligamålet

Mittbackarna frälste Arsenal med dubbla nickmål.
West Ham fick se sig besegrade med 2-1.
Då gjorde Rob Holding sitt första Premier League-mål för klubben.

Arsenal gästade West Ham på söndagseftermiddagen och behövde en seger för att fortsatt hålla Tottenham bakom sig i jakt på Europaplatserna i Premier League.

Det dröjde tills strax innan paus innan matchen bjöd på mål. Det var då en hörna slagen av Bukayo Saka som gav utdelning från Arsenal. Mittbacken Rob Holding höll undan försvararna och kom upp högst för att nicka in bollen till 1-0. Det var hans första Premier League-mål för Arsenal och hans första ligamål sedan 2016.

West Ham var dock snabba med kvitteringen och det var Jarrod Bowen som såg till att det stod 1-1 i paus.

Men det var mittbackarnas match för de rödvita. Strax efter paus hade Arsenal en till hörna och på andrabollen nickade Gabriel Magalhaes in bollen, assisterad av Gabriel Martinelli.

2-1 blev sedan slutresultatet i matchens och trots seger för Tottenham är det fortsatt Arsenal som innehar fjärdeplatsen, som innebär spel i Champions League nästa säsong.

Publicerad 2022-05-01 kl 19:25