Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Moberg Karlsson ska slå sig in i Sunderland

Foto: Sunderlands hemsida

David Moberg Karlsson

Det var få som trodde att David Moberg Karlsson, som precis slagit sig in i IFK Göteborgs startelva, skulle gå till Premier League-laget Sunderland. Inte minst spelaren själv.

- Jag trodde min agent skämtade, säger David Moberg Karlsson.

19-årige David Moberg Karlsson har just flyttat till Sunderland i Premier League. Försäsongsträningen har börjat och den förre IFK Göteborg-spelaren har redan fått känna på skillnaden mot Allsvenskan.

- Det är en ny nivå. Tempot på träningen har så här långt har varit högt men det är ju bara bra. Det är bra spelare jag tränar med och det gör det enklare för mig att spela bra, säger Moberg Karlsson till engelska The Journal.

När Moberg Karlssons agent ringde och berättade för den unge västgöten att Sunderland var intresserade av honom trodde han att agenten skämtade.

-Jag trodde han skämtade för Premier League är den största ligan för mig och Sunderland är en fantastisk klubb i England. Så det var ett stort steg från Allsvenskan, men det var inget jag behövde tänka på. Om Sunderland var intresserade var jag intresserad, säger David Moberg Karlsson.

Att det är en stor utmaning att ta slå sig in i Sunderland är något han är fullt medveten om.

- Jag måste träna riktigt hårt för att bli lika bra som spelarna här. Många är startspelare i sina landslag så det är klart att det är hårt arbete som gäller. Men jag hoppas att jag snart är på deras nivå och får spela många matcher, säger Moberg Karlsson till The Journal.

Under lördagen blev det klart att Sunderland köper AZ Alkmaars skyttekung Jozy Altidore.

Publicerad 2013-07-06 kl 19:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons