Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Monk rasar mot svenskbekantingen Clotet: ”Vissa tar sina chanser på värsta sätt”

Championship

När Garry Monk fick sparken av Birmingham blev assistenten Pep Clotet hans ersättare.
Ett beslut från spanjoren som Monk inte gillade.
- Vissa väljer att ta sina egna chanser på det värsta möjliga sättet, säger Monk enligt The Mirror.

Foto: Bildbyrån

Garry Monk fick sparken av Birmingham i juni och kommer under onsdagen att ställas mot sin gamla klubb när de kommer på besök hos hans nya klubb Sheffield Wednesday. På andra tränarbänken kommer hans tidigare assistent, svenskbekantingen Pep Clotet, att finnas.

Clotet stannade kvar när Monk fick sparken i juni, trots att han hade följt till både Leeds och Birmingham efter att duon jobbat tillsammans i Swansea. Monk är minst sagt inte helt nöjd med spanjorens beslut.

- När det handlar om, jag vet inte ens vad han är, är han tillfällig tränare? Jag är inte säker på vad hans titel är, jag pratar inte med honom, säger Monk på tisdagens presskonferens enligt The Mirror och fortsätter:

Annons

- Jag tycker att det viktigaste när jag sätter ihop en tränarstab är att jag ger de en chans. Du litar på dem till fullo och du hoppas att de återgäldar dig med hårt arbete och lojalitet. Tyvärr är det inte alla som har dem värderingarna. Vissa väljer att ta sina egna chanser på det värsta möjliga sättet.

Monk fick sparken efter att han och klubbens kinesiska ägare hade olika åsikter om hur klubben skulle ta sig framåt. Då blev Clotet hans ersättare medan Monk istället tog över Sheffield vars tränare Steve Bruce istället flyttade till Newcastle. När Monk nu ställs mot sin gamla klubb är fokus

- Jag lyssnar inte på folk inom fotbollsvärlden som varnade mig för den sortens karaktär som han är, men ja, det var en felbedömning från mig. Det var fel av mig men ett fel som jag inte kommer att göra i framtiden, säger Monk.

Annons

Clotet var assisterande till Roland Nilsson i Malmö FF 2009, innan han tog över Halmstad BK 2011 som slutade med att han fick sparken efter ett par månader på jobbet.

Publicerad 2019-11-26 kl 21:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto