Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mourad chockad efter kvalskandalen: "Mitt samvete är rent"

Syrien diskas ur VM-kvalet – och skulden läggs på George Mourads axlar.
- Mitt samvete är rent, jag är ingen syndabock, säger han till Sport-Expressen.se.

Beskedet kom som en chock på fredagen när FIFA meddelade att Syrien inte får spela fler matcher, utan omedelbart kastas ut från det pågående VM-kvalet. Orsaken? Förre Blåvittspelaren George Mourad som representerat Sverige i tidigare tävlingssammanhang.

- Tadzjikistan hade kollat upp att jag spelat EM-kvalmatcher med Sveriges U21-landslag 2003, alltså för åtta år sen. Det känns skumt att de överhuvudtaget kollade upp det. Tadzjikistan lämnade sedan in en protest, som Fifa godkände. Jag förstår inte hur mina U21-landskamper kan diskvalificera oss. Att jag har spelat två A-landskamper för Sverige var ju inget problem, säger Mourad till Sport-Expressen.se.

Han berättar att allt fokus nu ligger på att överklaga domen, och förklarar att han inte kunnat koncentrera sig på något annat det senaste dygnet. Natten till lördagen blev sömnlös för ”Mouradonas” del och han har rannsakat sig själv gång på gång. Att en hel nation diskas känns tungt psykist, men samtidigt hävdar forwarden att han var öppen med vilka u21-matcher han hade spelat när han bestämde sig för att byta landslag.

- Mitt samvete är rent, jag är ingen syndabock. Jag har ju berättat allt för förbundet. Det är de som har slarvat. Men det är klart att jag känner mig inblandad. Det är ju på grund av min medverkan Syrien diskas.

Publicerad 2011-08-20 kl 14:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons