Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
14v

Mourinho döms till fängelse - och böter

Foto: Bildbyrån

José Mourinho, Manchester United.

Manchester United-tränaren José Mourinho accepterar ettårigt fängelsestraff efter att ha dömts för skattebrott och bedrägeri. Men han kommer inte att behöva sitta bakom lås och bom.

Manchester Uniteds säsongsinledning har varit upp och ned. Tränaren José Mourinho har varit i strålkastarljuset genom flera uppmärksammade uttalanden. Nu är portugisen återigen i fokus. El Mundo rapporterar att han döms för två skattebrott och bedrägeri efter att han undanhållit skatteintäkter från den spanska staten genom ett företag på Jungfruöarna. För det blir han dömd till villkorligt fängelsestraff i ett år och böter på ungefär 20 miljoner kronor.

Men José Mourinho behöver inte avtjäna sitt straff på anstalt. Påföljden är villkorlig och därmed slipper han undan fängele.  

Fotbollsspelare i Spanien har dömts för liknande brott. Cristiano Ronaldo fälldes för ekobrott och villkorligt fängelsestraff och så sent som förra året dömdes Lionel Messi till 21 månader villkorligt fängelsestraff. Ingen av dem har behövt tillbringa tid bakom lås och bom.

Publicerad 2018-09-04 kl 12:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons