Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Mourinho döms till fängelse - och böter

Premier League

Manchester United-tränaren José Mourinho accepterar ettårigt fängelsestraff efter att ha dömts för skattebrott och bedrägeri. Men han kommer inte att behöva sitta bakom lås och bom.

Foto: Bildbyrån

José Mourinho, Manchester United.

Manchester Uniteds säsongsinledning har varit upp och ned. Tränaren José Mourinho har varit i strålkastarljuset genom flera uppmärksammade uttalanden. Nu är portugisen återigen i fokus. El Mundo rapporterar att han döms för två skattebrott och bedrägeri efter att han undanhållit skatteintäkter från den spanska staten genom ett företag på Jungfruöarna. För det blir han dömd till villkorligt fängelsestraff i ett år och böter på ungefär 20 miljoner kronor.

Men José Mourinho behöver inte avtjäna sitt straff på anstalt. Påföljden är villkorlig och därmed slipper han undan fängele.  

Fotbollsspelare i Spanien har dömts för liknande brott. Cristiano Ronaldo fälldes för ekobrott och villkorligt fängelsestraff och så sent som förra året dömdes Lionel Messi till 21 månader villkorligt fängelsestraff. Ingen av dem har behövt tillbringa tid bakom lås och bom.

ANNONS
Publicerad 2018-09-04 kl 12:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto