Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mourinho: "Jag hycklar aldrig"

Foto: SCANPIX

I en lång intervju med The Telegraph pratar José Mourinho bland annat om att manager-rollen är överskattad och att han bara blir bättre och bättre på sitt jobb.

José Mourinho har vunnit det mesta och anses vara en av världens bästa tränare. Han lämnar få oberörda med sina åsikter och på det sätt han hanterar media. En del skulle säga att han är arrogant, andra menar att han bara är skicklig.

I en längre intervju med The Telegraph säger "The Special one" att han ständigt utvecklas som manager.

- Jag har ett problem och det är att jag blir bättre på allt som relaterar till mitt jobb. Jag har utvecklats på många fronter. Hur jag läser spelet, hur jag förbereder matcherna, hur jag tränar, metoderna...jag blir bättre och bättre.

- Det finns bara en sak som jag inte kan ändra mig på och det är när jag möter media, jag hycklar aldrig, säger Mourinho.

Mourinho erkände att han för det mesta inte är överens med Arsenals tränare Arsène Wenger, men avslöjade att han höll med fransmannen på en punkt.

- Jag tyckte att Wenger sa något intressant när han sa att han är emot Ballon d`Or. Jag tycker han har rätt eftersom fotbollen i dag är på väg att fokusera på individen än på laget. 

- För mig är fotbollen ett kollektiv. Individen är välkommen om han kan göra vårt lag bättre. När en toppspelare anländer är laget redan där. Han ska komma in och hjälpa oss att bli bättre, menar Chelsea-tränaren.

Mourinho hävdar att manager-rollen är något överskattad och att det är supportrarna som är viktigast i en klubb.

- Managern är inte den viktigaste personen i en klubb, absolut inte. Jag säger alltid att de viktigaste personerna i en klubb först och främst är supportrarna, sedan ägaren, sedan spelarna och sedan jag som manager, säger Mourinho.

Publicerad 2015-04-10 kl 10:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons