Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mourinho kritiserar Manchester Uniteds rekordlön

Foto: Scanpix

Jose Mourinho och infälld: Louis van Gaal.

Luke Shaw blev världens bäst betalde fotbollsspelande tonåring när han skrev på för Manchester United.

Galenskap, enligt José Mourinho.

– Vi hade varit döda, säger Chelsea-tränaren och får svar på tal.

Mellan 1,2 och 1,5 miljoner kronor i veckan.

Det uppges Luke Shaws rekordlön ligga på. 19-åringen är den bäst betalde tonåringen i hela fotbollsvärlden och är en tydlig markör på hur högt aktad han är i England. Nu kommer kritik från ett oväntat (?) håll: storspenderande Chelseas portugisiske tränare José Mourinho.

– Om vi betalar en 19-årig pojke det de bad om, för att värva Luke Shaw, hade vi varit döda. Vi hade dödat vår stabilitet med tanke på financial fair play och dödat stabiliteten i omklädningsrummet, säger Mourinho enligt The Guardian.

Han menar att de andra spelarna snart hade börjat knacka på hans dörr.

– De hade undrat: "Hur är det möjligt att jag spelar 200 matcher för den här klubben, har vunnit det här, och ändå så kommer en 19-åring och tjänar bättre än vad jag gör?". Det hade dödat vår balans och vi kan inte tillåta det. Jag kritiserar ingen annan klubb för att de betalar det, de kan betala vad de vill. Det har jag inget att säga om. Men för min klubb hade det varit väldigt dåligt.

Chelsea satsade till slut på Atlético Madrids, betydligt billigare, brasilianske vänsterback Filipe Luis. Efter kommentarerna fick Louis van Gaal chansen att ge sin syn på utspelet, men istället för att ge svar på tal framför mikrofonerna kan Mourinho räkna med ett samtal.

– Jag behöver inte svara. Jag tycker inte att jag behöver föra diskussioner i media. Det är bättre att diskutera det med José.

Publicerad 2014-07-26 kl 11:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons