Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Mourinho: "Lukaku hade kostat 1,5 miljarder efter Neymar"

Foto: Bildbyrån

Manchester United gjorde sina sommarvärvningar tidigt.
Vilket var viktigare än någonsin, menar José Mourinho.
- Neymar ändrade allt, säger portugisen till The Times.

Manchester United värvade under sommaren in Victor Nilsson Lindelöf, Nemanja Matic och Romelu Lukaku. Matic var sist in och presenterades i slutet på juli. Förutom att Zlatan Ibrahimovic signerade ett nytt avtal med klubben så gjorde man inga värvningar under transferfönstrets sista månad.

Managern José Mourinho menar att det var en uttänkt plan som var extra viktig just den här sommaren.

- Jag tycker att vi var väldigt smarta. Vi trodde att något kunde hända som skulle ändra marknaden för alltid. Normalt är den sista delen av transferfönstret mindre dyrt. Men den här säsongen, efter Neymar ändrades allt. Och det ändrades till det värre sett till priserna, säger Mourinho till The Times.

Enligt engelska medier betalade United runt 40 miljoner pund - drygt 400 miljoner kronor - för Matic och runt 90 miljoner pund för Lukaku. José Mourinho tror att spelarna blivit betydligt dyrare om man väntat.

- Jag tror att Lukaku den 31 augusti hade legat på 150 miljoner pund. Och Matic hade kostat 60 eller 70 miljoner pund, säger portugisen.

- Neymar ändrade allt. Om den största övergången i historien fortfarande hade varit Pogba så tror jag att Philippe Coutinho hade varit i Barcelona nu för 101 miljoner pund.

Publicerad 2017-09-06 kl 15:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons